Uutislistaukseen

Majatalo-ilta Kuusankosken kirkossa

Matalan kynnyksen illanvietossa 30.9. klo 18 on mukana gospelmuusikko Pekka Simojoki EtCetera-kuoron kanssa ja evankelista Ilkka Puhakka.

Mies soittaa iloisesti kitaraa, taustalla nuoria kuorolaisia värikkäissä paidoissaan.

Majatalo-illassa on hyvää musiikkia Pekka Simojoen ja EtCetera-kuoron esittämänä, innostavia ja elämänmakuisia puheenvuoroja, lämmintä yhdessäoloa ja koskettavia sanoja. (Kuva: Philippe Gueissaz)

Kuusankosken kirkossa vietetään perjantaina 30. syyskuuta klo 18 erilaista iltaa. Luvassa on paljon hyvää musiikkia, innostavia ja elämänmakuisia puheenvuoroja, lämmintä yhdessäoloa ja koskettavia sanoja.

Illan isäntänä toimii ja musiikista vastaa monesta laulustaan tutuksi tullut Majatalo-idean isä, gospelmuusikko Pekka Simojoki yhdessä EtCetera-kuoron kanssa. Illan puhujavieraana on evankelista Ilkka Puhakka, joka tunnetaan kohtikäyvästä ja värikkäästä puhetyylistään.

Matalan kynnyksen illanvietto  

Majataloilta on matalan kynnyksen illanvietto kirkossa. Kuusankosken kirkossa niitä on järjestetty useampia ja tällä kertaa mukana on myös tapahtumien aloittaja Pekka Simojoki. 

Majataloillat lähtivät liikkeelle Riihimäeltä 1990-luvun alussa. Muuttaessaan paikkakunnalle Simojoki tutustui nuoriin aikuisiin, jotka etsivät paikkaansa ja harhailivat omassa seurakunnassaan ilman tehtävää. Syntyi kuoro, joka sai nimen EtCetera, ja tästä kasvoi Riihimäen kirkkoon ilta, jonka tavalliset aikuiset ihmiset olivat rakentaneet tavallisille aikuisille ihmisille. EtCetera- kuoron tavaramerkkejä ovat afrikkalaisvaikutteinen, vauhdikas musiikki sekä rento tapa esiintyä.  
– Tämä on vähän erilainen tapa kokoontua, kokea yhteisöllisyyttä ja puhua hengellisistä asioista ihmisten kielellä. Uskon, että jotain tällaista tämän maan kirkoissa tarvitaan tänään, Pekka Simojoki kertoo.  

Evankelista Ilkka Puhakka on tuttu näky Kouvolan seudulla.  
– Majatalossa pyritään tuomaan evankeliumi esille sanomasta tinkimättä, mutta modernisti, leppoisasti ja kohtikäyvästi, kertoo Puhakka.
– Illan tarkoituksena on luoda uutta yhteisöllisyyttä ja antaa ihmisille mahdollisuus antaa omat lahjansa käyttöön ja tuoda seurakunnan toimintaa lähemmäs tämän päivän ihmistä.  

Majataloilta on osa Se löytyi -missionLinkki avautuu uudessa välilehdessä Kouvolan tapahtumia. 

13.9.2022 13.34