Uutislistaukseen

Muistimessussa huomioidaan muistisairaat

Muistimessua vietetään Myllykosken kirkossa 21.9. klo 12. Kirkkokahveilla on mahdollisuus keskustella ja kysellä muistiin liittyvistä asioista.

Nuori mies ja vanhempi nainen laulavat yhteisestä virsikirjasta.

Muistimessussa laulettavat tutut virret antavat kokemuksen Jumalan hoitavasta läsnäolosta. Kuva: Vilja Tammikainen.

Muistimessu on erityisesti ikäihmisille suunnattu jumalanpalvelus, jossa muistisairaita huomioidaan muun muassa tutuilla virsillä, rukouksilla, rauhallisella kohtaamisella ja selkeydellä. Muistimessulla halutaan pitää esillä muistisairautta sairastavan oikeutta hengelliseen elämään ja seurakuntayhteyteen. 

Messussa otetaan huomioon muistisairaiden mahdollisuudet osallistua ja elää mukana messussa. Pyörätuoleille on riittävästi tilaa ja ehtoollista voidaan jakaa myös omalle paikalle. Tavoitteena on luoda lämmin, selkeä, kiireettömästi toteutettu ja kestoltaan lyhyt ehtoollisjumalanpalvelus. Ikäihmisten ja muistisairaiden erityisestä huomioimisesta huolimatta Muistimessu sopii kaikille. 

Messun toimittavat kirkkoherra Timo Pokki, diakoni Marjo Ihalainen ja kanttori Elina Hyvönen. Kirkkokahveilla on mahdollisuus kysellä muistiin liittyvistä asioista Kouvolan seudun muisti ry:n vapaaehtoisilta.

Muistimessu liittyy viikolla 38 vietettävään Muistiviikkoon ja 21.9. vietettävään Maailman Alzheimer-päivään. Messun järjestävät Anjalankosken seurakunta ja Kouvolan seudun Muisti ry.
 

5.9.2022 11.48