Uutislistaukseen

Diakonian juhlavuosi huipentuu elo-syyskuussa

Diakonian juhlavuoden kunniaksi järjestetään Kouvolassa konsertteja, tarjoiluja ja tapahtumia.

Mies seisoo kädet ristissä.

Petri Laaksosen Hyvä voittaa -konsertti tuo toivoa ja uskoa tulevaan. Konsertissa 1.9. klo 18 Valkealan kirkossa kuullaan Laaksosen tuttuja lauluja sekä uutta tuotantoa. (Kuva: Jouni Hagström)

Kirkon diakonia viettää juhlavuotta: syyskuussa on kulunut 150 vuotta ensimmäisestä diakonissavihkimyksestä Suomessa. Mathilda Hoffmann vihittiin diakonissaksi 1.9.1872 Viipurissa. Kirkon auttamistyön juhlavuosi huipentuu Kouvolassa elo-syyskuussa järjestettäviin tapahtumiin. 

Kirkon diakonia auttaa monin tavoin  

Kirkon diakonialla on 150 vuoden historia ihmisten auttamisessa. 
– Kristittyjen tehtävä on kautta aikojen ollut huolehtia myös heistä, joita muu apu ei tavoita. Yhteiskunnan palveluissa on edelleen aukkoja, joista ihminen voi pudota läpi, sanoo Kuusankosken seurakunnan johtava diakoniatyöntekijä Sanna-Junnola Ahola
– Kirkon tehtävä ei keskity vain hengelliseen toimintaan, vaan kirkko panostaa myös auttamiseen ja hyvinvoinnin edistämiseen. Tänä päivänä yhä useammalle ihmiselle yksinäisyys on ongelma. Moni asuu yksin, on vailla työtä tai on sairas. Avun saaminen on vaikeaa, joskus jopa mahdotonta. Tällöin diakoniatyö voi tarjota tukea oikean avun löytämiseksi, Kouvolan seurakunnan diakoniatyön johtaja Eija Grönvall jatkaa. 

Diakonian juhlavuoden kunniaksi konsertteja, tarjoiluja ja tapahtumia 

Valtakunnallista diakonian viran päivää eli D-daytä vietetään 1. syyskuuta myös Kouvolassa.  
 
Kouvolan seurakunnan diakonit jalkautuvat Viranomaiset Manskilla -tapahtumaan 1.9. klo 9–15. Seurakuntayhtymän pisteellä kävelykadulla on tarjolla juttuseuraa ja pullakahvit. 
 
Kuusankosken kirkkopuistossa ja kirkon alasalissa on Kuusankosken seurakunnan diakonian tarjoama maksuton keittoruokailu 200 ensimmäiselle 1.9. klo 16.30 alkaen. Hengellinen folk pop -yhtye Maksetut viulut musisoi illalla Kuusankosken kirkossa klo 18. Konserttiin on vapaa pääsy. Tilaisuudessa on mahdollisuus lahjoittaa tukea Kirkon Ulkomaanavun kautta Ukrainalle.  

Valkealassa mennään vihreällä 1.9. klo 14–20. Kyseessä on koko kylän tapahtuma Valkealan seurakuntakeskuksella. Vihreä on toivon ja elämän väri, ja symboloi diakoniatyöntekijöiden vihreää virkapukua. Tapahtumassa on tarjoilua ja monenlaista toimintaa kaiken ikäisille. Tuotto ohjataan Yhteisvastuukeräykseen.  

Laulaja-lauluntekijä Petri Laaksonen esiintyy Valkealan kirkossa 1.9. klo 18. Hyvä voittaa -konsertti tuo toivoa ja uskoa tulevaan. Konsertissa kuullaan Laaksosen rakastettuja tuttuja kappaleita sekä maistiaisia uudesta tuotannosta. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, halutessaan voi jättää lahjoituksen Yhteisvastuulippaaseen. Konsertin aikana on seurakunnan varhaiskasvatuksen lapsiparkki seurakuntakeskuksella.    

Diakonian juhlavuoden näyttely Elimäellä ja Korialla 30.–31.8. 

Elimäellä ja Korialla pääsee tutustumaan diakonian historiaan ja nykypäivään. Elimäen seurakunta toteuttaa diakonian juhlavuoden näyttelyn ”Rakkaus kantaa”. Näyttely ja avoimet ovet seurakunnan tiloihin järjestetään Elimäen seurakuntakeskuksessa tiistaina 30.8. klo 10–16 ja Korian kirkolla keskiviikkona 31.8. klo 12–17. 

Diakonian ja Lähimmäisen viikko 1.–11.9. 

Diakonian viikkoa ja Lähimmäisen viikkoa vietetään 1.–11. syyskuuta.  

Lähimmäisen päivänä 11.9. järjestetään diakonian juhlavuoden messu Kuusankosken kirkossa. Samana sunnuntaina 11.9. vietetään jumalanpalvelukset lähimmäisen teemalla kaikissa Kouvolan seurakunnissa. Kouvolan Keskuskirkossa vietetään 11.9. klo 10 Palvelevan puhelimen kirkkopyhää. Kirkon Palveleva puhelin on toiminut Kouvolassa 50 vuotta. Messun jälkeen on brunssi ja juhlatilaisuus Maria-salissa. 

Diakonian juhlavuoden tapahtumia Kouvolassa: 

Elimäki  

30.-31.8. Diakonian juhlavuoden näyttely Rakkaus kantaa sekä avoimet ovet, pientä tarjoilua: ti 30.8. klo 10–16 Elimäen seurakuntakeskuksen isossa salissa ja ke 31.8. klo 12–17 Korian kirkon Koria-salissa. 

 
Kouvola  

To 1.9. klo 9–15 Kouvolan seurakunnan diakoniatyö mukana Viranomaiset Manskilla -tapahtumassa. Kahvitarjoilu. 
Su 11.9. klo 10 Palvelevan puhelimen kirkkopyhä Kouvolan Keskuskirkossa. Juhlabrunssi messun jälkeen seurakuntakeskuksen Maria-salissa. Brunssille ovat tervetulleita kaikki nykyiset ja aiemmin 50 vuoden aikana Palvelevassa puhelimessa päivystäneet sekä vastuu- ja luottamustehtävissä toimineet henkilöt. Ilmoittautuminen 5.9. mennessä: heidi.kaariainen@evl.fi. 

Kuusankoski  

To 1.9. klo 16.30 Maksuton keittoruokailu 200 ensimmäiselle Kuusankosken kirkkopuistossa ja kirkon alasalissa.  
To 1.9. klo 18 Maksetut viulut -yhtyeen konsertti Kuusankosken kirkossa. Vapaa pääsy.  
Su 11.9. klo 10 Diakonian juhlavuoden messu Lähimmäisen päivänä Kuusankosken kirkossa.  

Valkeala  

To 1.9. klo 14–18 Vihreällä mennään! Koko kylän tapahtuma Valkealan seurakuntakeskuksella: 
klo 14 alkaen Kahvitarjoilu ja makkaranpaistoa koko tapahtuman ajan niin kauan kuin tarjottavaa riittää,  
klo 16 Soppatykki aukeaa, jauhelihakeittoa (myös kasvisvaihtoehto) tarjolla parkkipaikalla.  
klo 15–18 Poni ja Vuohi rapsuteltavana. Ponin kyytiin pääsevät perheen pienimmät. 
klo 16-18 Hali-berni koirat halailtavana. 
Piha-alueella koko tapahtuman ajan Yhteisvastuu-onnenpyörä ja musiikkia, lähetyspuoti avoinna. Temppurata ja askartelupaja, puuhaa ja toimintaa kaiken ikäisille. Tapahtuman kaikki tarjoilut ja ohjelma on maksutonta. Vapaaehtoinen tuotto menee Yhteisvastuukeräykselle. 
To 1.9. klo 18 Petri Laaksosen konsertti Valkealan kirkossa. Vapaa pääsy, vapaaehtoinen maksu Yhteisvastuun hyväksi. Konsertin aikana seurakunnan varhaiskasvatuksen lapsiparkki seurakuntakeskuksella. 

 

22.8.2022 12.37