Uutislistaukseen

Ekaluokkalaisia alttarilla siunattavina. Koulun aloitus on lapsen elämässä suuri käännekohta. Uudet asiat on turvallista aloittaa Jumalan siunauksen ja varjeluksen alla. (Kuva: Kirkon kuvapankki, Anni Haikka)

Ekaluokkalaisia siunataan koulutielle Kouvolassa

29.7.2022 11.48

Kirkkohetkessä lasta siunaamassa voi olla vanhempi tai kummi, tai joku muu lapselle tärkeä aikuinen.

Koulunsa aloittavia ekaluokkalaisia siunataan koulutielle sunnuntaina 7. elokuuta Kuusankosken kirkossa ja maanantaina 8. elokuuta Keskuskirkossa sekä Korian, Elimäen ja Valkealan kirkossa. Jaalan ekaluokkalaiset saavat siunauksen torstaina 11.8. koulun aloituskirkon yhteydessä. Anjalankosken seurakunta järjesti kouluun lähteville siunauksen jo toukokuussa.

Uudet asiat on turvallista aloittaa siunauksen alla

Koulun aloitus on lapsen elämässä suuri käännekohta, jota jännittävät niin lapset kuin vanhemmatkin. Uudet asiat on turvallista aloittaa Jumalan siunauksen ja varjeluksen alla, ja siksi seurakunnat ovat perinteisesti siunanneet koulutiensä aloittavia. 

Kirkkohetken toimittavat pastori ja kanttori, ja mukana on myös lastenohjaajia. Ekaluokkalaiset kutsutaan siunattaviksi alttarin äärelle. Mukana lasta siunaamassa voi olla vanhempi tai kummi, tai joku muu lapselle tärkeä aikuinen. 

Kouluunsiunaamiskirkot:

Su 7.8. klo 18 Kuusankosken kirkko.
Ma 8.8. klo 16.30 Korian kirkko.
Ma 8.8. klo 16.30 ja 18 Keskuskirkko. Kouluunsiunaamisjuhlaan osallistuvat voivat valita kahdesta kellonajasta sopivamman. Siunattavien lasten toivotaan tulevan kirkon lastenhuoneeseen ennen tilaisuuden alkua, joko klo 16.15 tai 17.45. 
Ma 8.8. klo 18 Elimäen kirkko.
Ma 8.8. klo 18 Valkealan kirkko.

Jaalan koulun lukuvuoden aloituskirkko:

To 11.8. klo 10 Jaalan kirkko.