Uutislistaukseen

Kontratenori Teppo Lampela Kohti aamunkoittoa -konsertissa Kuusankosken kirkossa 16.4. 

 Hiljaisen lauantain konsertissa kuullaan kaksi hienoa vanhan musiikin teosta, jotka sopivat hengeltään hyvin pääsiäislauantaihin.

Kontratenori Teppo Lampela_kuva Teppo Lampela.jpg

Laulaja Teppo Lampela on Suomen kuuluisin kontratenori. Lampelaa kuullaan solistina Kohti aamunkoittoa -konsertissa Kuusankosken kirkossa. (kuva: Teppo Lampelan arkisto)

G.A. Ristorin kymmenessä dueton sarjassa helsinkiläiset kontratenori Teppo Lampela ja sopraano Tiia Maria Saari laulavat fagotin ja luutun säestyksellä. Duetot sävellettiin 1740-luvulla Dresdenin hovikappelin musiikiksi. Vain ohimennen Raamattua sivuava teksti lienee hovin runoilijoiden ja libretistien Stefano Benedetto Pallavicinon ja Giovanni Claudio Pasquinin käsialaa. Tekstit pohtivat kärsivän Vapahtajan meissä herättämää mielenliikutusta: uhrattavan puhtautta ja ihmisen, minun, välinpitämättömyyttä. Ne kehottavat näkemään, ajattelemaan ja ymmärtämään. 

J.S. Bachin hautajaiskantaattina 106 tunnettu teos kokoaa yhteen kuolemasta ja iankaikkisesta elämästä kertovia raamatunkohtia ja kolme virttä. Teos Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit eli Actus tragicus (BWV 106) on Bachin varhainen mestariteos. Kantaatin sävelen ja sisällön suhde on erityisen voimakas ja Bach käyttää siinä hyvin kuvailevaa sävelkieltä. Kantaatissa ovat mukana solistit, kamarikuoro Credo ja kamariorkesteri.  

La 16.4. klo 19 Hiljaisen lauantain konsertti Kohti aamunkoittoa Kuusankosken kirkossa
Giovanni Alberto Ristorin 10 dueton sarja; J. S. Bachin Kantaatti 106. Teppo Lampela, kontratenori; Tiia Maria Saari, sopraano; Petri Arvo, fagotti; Olli Hyyrynen, luuttu. Kamarikuoro Credo ja kamariorkesteri, johtaa Timo Vikman. Liput 10 € / perhelippu 20 €. 

Konsertin artistien esittelyLinkki avautuu uudessa välilehdessä

6.4.2022 14.20