Uutislistaukseen

Pääsiäismyyjäisillä apua Ukrainaan 

Lähetyksen puuhapiirin myyjäisten 9.4. tuotto menee Ukrainan sodan uhreille Kansan Raamattuseuran kautta.

Värikäs räsymatto.

Puuhapiirin myyjäisissä on tarjolla räsymattoja, käsitöitä ja leivonnaisia. (Kuva: Unsplash)

Kuusankosken seurakunnan lähetyksen puuhapiiri järjestää matto- ja pääsiäismyyjäiset Kuusankosken seurakuntatalolla lauantaina 9.4. klo 10-15. Myyjäisten tuotto ohjataan kokonaisuudessaan Ukrainan sodan uhreille Kansan Raamattuseuran kautta. 

Räsymattoja, käsitöitä ja leivonnaisia 

Lähetyksen puuhapiiri haluaa tempaista pääsiäisenä Ukrainan hyväksi.
– Puuhapiiri tukee normaalisti Pietarin katulapsityötä. Nyt sodan takia se ei tuntunut sopivalta kohteelta, joten yksimielisesti haluttiin auttaa Ukrainaa, kertoo Kuusankosken seurakunnan lähetyssihteeri Susanna Roitto.
– Kansan Raamattuseura valikoitui avustusjärjestöksi, koska se on puuhapiirille jo vuosien ajalta tuttu. 

Myyjäisissä on nimensä mukaisesti tarjolla räsymattoja ja käsitöitä sekä lisäksi leivonnaisia. Kahvio löytyy myös.
– Kannattaa ottaa myyjäisiin maton mitat mukaan, muistuttaa Roitto.
– Lähetyksen puuhapiiri kokoontuu viikoittain, ja piiriläiset ovat todella lahjakkaita käsityöihmisiä monella eri saralla. Aina hämmästyn nähdessäni heidän taitavan kädenjälkensä, näkyy se sitten neuleina, kortteina, virkkauksina tai upeina räsymattoina ja poppanoina. Piiriläiset ovat myös valmiita ottamaan vastaan tilaustöitä. 

Apu kohdistetaan pakolaisten majoittamiseen ja arkielämän sujumiseen 

Myyjäisten tuotto menee kokonaisuudessaan Ukrainan sodasta kärsiville Kansan Raamattuseuran kautta. Kansan Raamattuseuran yhteistyökumppani Agape Europe on pyytänyt apua sodasta kärsiville Ukrainassa ja pakolaisille sen naapurimaissa. Agape Europe on tehnyt jo vuosien ajan avustus- ja evankelioimistyötä näissä maissa. 

Omissa maissaan järjestön työntekijät auttavat pakolaisten majoittamisessa ja heidän arkielämänsä sujumisessa. Agape Europen yhteistyökumppanin Global Aid Network-hyväntekeväisyysjärjestön rekat vievät Hollannin ja Saksan varastoista sotaa pakenevien avuksi muun muassa ruokaa, vettä, huopia, tyynyjä ja hygieniapakkauksia Puolaan, Unkariin, Moldovaan, Romaniaan ja myös Ukrainaan. 

La 9.4. klo 10-15 Matto- ja pääsiäismyyjäiset Kuusankosken vanhan seurakuntatalon kerhohuoneessa ja puuhapiirin tiloissa, Valtakatu 43, käynti E-ovesta. Talon takaa löytyy liuska liikuntaesteisille. Myynnissä räsymattoja,  käsitöitä ja leivonnaisia. Kahvio.  

5.4.2022 13.41