Uutislistaukseen

Kouvolan seurakuntayhtymä sammuttaa valoja ilmaston puolesta 26.3. 

Valot aikaohjatuista kohteista sammutetaan Earth Hour -ilmastotapahtuman ajaksi lauantaina 26.3. klo 20.30–21.30.

Inkeroisten kirkko iltavalaistuksessa.

Valot Inkeroisten kirkolla sammuvat ilmastotapahtuman ajaksi lauantaina 26.3. klo 20.30-21.30. (Kuva: Martti Kivistö)

Kouvolan seurakuntayhtymä kantaa vastuuta luomakunnasta osallistumalla Earth Hour -ilmastotapahtumaan. Tapahtuman ajaksi sammutetaan valot niistä seurakuntayhtymän kohteista, joissa on aikaohjaus valoille: Anjalan, Inkeroisten, Myllykosken, Käpylän, Jaalan ja Voikkaan kirkot, Kouvolan seurakuntakeskus, Kuusankosken seurakuntakeskus, Anjalan seurakuntatalo, Mielakan seurakuntatalo, Valkealan seurakuntatalo, Sarkolan seurakuntakoti, Koivistontalo, Niinirannan toimintakeskus sekä Kouvolan vanha hautausmaa ja vanhan hautausmaan huoltorakennus. Kouvolan Keskuskirkon pihavalot sammutetaan ilmastotapahtuman ajaksi, mutta kirkon risti jätetään valaistuksi.

Maailman suurin ilmastotapahtuma  

Ympäristöjärjestö WWF:n järjestämä Earth Hour on kaikille avoin ja ilmainen tapahtuma, jossa jokainen voi puolustaa luontoa. Valojen sammuttaminen on symbolinen ele, jolla osoitetaan huomiota vakavalle asialle: ilmastonmuutoksen kiihtymiselle ja luonnon monimuotoisuuden köyhtymiselle. Kyseessä ei siis ole sähkön- tai energiansäästötempaus. 

Earth Hour osoittaa joukkovoimaa ja luo näin painetta päättäjille ripeisiin ilmastotoimiin sekä luonnon monimuotoisuuden suojeluun. Vuosien aikana ilmastotapahtuman myötävaikutuksella on muun muassa suojeltu meriä ja metsiä eri puolilla maailmaa. Suomessa on vuosien ajan jaettu tietoutta ruokavalintojen ympäristövaikutuksista.  

Tee lupaus maapallolle ja vaikuta valinnoillasi

Tänä vuonna Earth Hour kannustaa suomalaisia miettimään omia arjen valintojaan ja tekemään lupauksen maapallolle. Lupauksia kerätään ilmastotapahtuman aikaan somessa ja WWF:n verkkosivuilla. Voit valita kahdeksasta valmiista lupauksesta, tai muotoilla lupauksesi vapaasti itse. Lupauksilla halutaan innostaa vastuullisiin ja kestäviin valintoihin – syömisestä liikkumiseen ja kuluttamisesta energiankäyttöön. Jokaisen omilla arkisilla teoilla ja pienilläkin muutoksilla on merkitystä, vaikka päävastuu ympäristönsuojelussa onkin päättäjillä ja talouselämän vaikuttajilla. 

15 vuotta ilmastotapahtumaa 

Earth Hour sai alkunsa Australian Sydneyssä vuonna 2007. Suomessa Earth Hour järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2009. Maailmanlaajuisessa tapahtumassa oli viime vuonna mukana yhteensä 193 maata ja maantieteellistä aluetta. Suomessa tapahtumaan ilmoittautui lähes 200 yritystä, kaupunkia, yhteisöä ja organisaatiota. 

Tee lupaus maapallolleLinkki avautuu uudessa välilehdessä


 

18.3.2022 13.45