Sukuselvitys

Sukuselvitys on ote henkilöä tai perhettä koskevista kirkonkirjaan tehdyistä merkinnöistä. Sitä tarvitaan esimerkiksi perunkirjoitusta varten.

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on siirtymässä järjestelmään, jossa tilaaja saa kaikkien Suomen ev.lut. seurakuntien sukuselvitykset yhdestä paikasta. Uuden järjestelmän käyttöönotto tapahtuu asteittain kattaen lopulta kaikki seurakunnat. Kouvolan aluekeskusrekisteristä sukuselvityksen saa yhdellä tilauksella, kun vainaja on kuollut Kouvolan aluekeskusrekisteriin kuuluvan seurakunnan jäsenenä tai ollut viimeksi jäsenenä ennen siirtymistä muuhun rekisteriin.

Kirkkoon kuulumattomista henkilöistä sukuselvitys tilataan Digi- ja Väestötietovirastosta. Ortodoksiseen kirkkoon kuuluvasta henkilöstä virkatodistus tilataan ortodoksisen kirkon keskusrekisteristä Kuopiosta. Ulkomailla asuvasta / asuneesta henkilöstä tulee tilata todistus kyseisen maan rekisteriviranomaiselta. Neuvostoliitolle luovutetun alueen lakkautettujen seurakuntien selvitykset tilataan suoraan Kansallisarkiston Mikkelin yksiköstä.

Puhelinpalvelumme on ruuhkautunut toimitusaikakyselyjen vuoksi. Toimitusaikaan liittyvät kysymykset vain sähköpostitse osoitteeseen: virkatodistukset.kouvola@evl.fi.

Käsittelemme tällä hetkellä viikolla 35 ( 30.8.-5.9.) tulleita tilauksia.

Sukuselvityksen tilaaminen

Sovittehan etukäteen, että vain yksi henkilö/yritys tilaa sukuselvityksen päällekkäisten maksujen välttämiseksi.

Tilaus tehdään joko sähköisen palvelun kautta, puhelimitse tai Itsepalvelupisteessä asioimalla. Huomioittehan ettemme vastaanota virkatodistustilauksia sähköpostitse.

Laadimme valtakunnallisen todistuksen, jos vainaja on kuollut Kouvolan aluekeskusrekisteriin kuuluvassa seurakunnassa tai ollut viimeksi kirjoilla Kouvolan aluekeskusrekisteriin kuuluvassa seurakunnassa ennen siirtymistään toiseen rekisteriin.

Muistilista tiedoista, joita tarvitset tilauksen yhteydessä:

• Sukuselvityksen kohteena olevan henkilön nimi ja henkilötunnus tai syntymäaika
  • Kuolinpäivä (jos henkilö on kuollut)
  • Käyttötarkoitus (esimerkiksi perunkirjoitusta varten, perinnöstä luopuminen, pankki)
  • Jos käyttötarkoituksena on perunkirjoitus, kenen perunkirjoituksesta on kyse
  • Omat yhteystietosi
  • Laskutustiedot

Kirjoitathan tilauksen lisätietoihin, mikäli olet jo tilannut muualta todistuksia.

Tilaa virkatodistus:

• Uudesta VirkatodistuspalvelustaLinkki avautuu uudessa välilehdessä                                                                                                                                                                  (yksityishenkilöt) HUOM! Tällä lomakkeella ei voi tilata sukututkimuksia.

• Sähköisellä lomakkeella
    (yritysasiakkaat)

• Puhelimitse 040 195 2599. Puhelinpalvelu avoinna ma-to klo 9-12. Valitettavasti emme voi vastata jätettyihin ääniviesteihin.

• Itsepalvelupisteessä, Kouvolan seurakuntakeskus, Savonkatu 40, 45100 Kouvola