Sukuselvitys

Sukuselvitys on ote henkilöä tai perhettä koskevista kirkonkirjaan tehdyistä merkinnöistä. Sitä tarvitaan esimerkiksi perunkirjoitusta varten.

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on siirtymässä järjestelmään, jossa tilaaja saa kaikkien Suomen ev.lut. seurakuntien sukuselvitykset yhdestä paikasta. Uuden järjestelmän käyttöönotto tapahtuu asteittain kattaen lopulta kaikki seurakunnat. Kouvolan aluekeskusrekisteristä sukuselvityksen saa yhdellä tilauksella, kun vainaja on kuollut Kouvolan aluekeskusrekisteriin kuuluvan seurakunnan jäsenenä tai ollut viimeksi jäsenenä ennen siirtymistä muuhun rekisteriin.

Kirkkoon kuulumattomista henkilöistä sukuselvitys tilataan Digi- ja Väestötietovirastosta. Ortodoksiseen kirkkoon kuuluvasta henkilöstä virkatodistus tilataan ortodoksisen kirkon keskusrekisteristä Kuopiosta. Ulkomailla asuvasta / asuneesta henkilöstä tulee tilata todistus kyseisen maan rekisteriviranomaiselta. Neuvostoliitolle luovutetun alueen lakkautettujen seurakuntien selvitykset tilataan suoraan Kansallisarkiston Mikkelin yksiköstä.

Tilaa sukuselvitys

Käsittelyaika tilauksille on noin 7 viikkoa.

Ethän soita kysyäksesi tilauksesi tilaa, jottei puhelinpalvelumme ruuhkaudu.

Laadimme valtakunnallisen todistuksen, jos vainaja on kuollut Kouvolan aluekeskusrekisteriin kuuluvassa seurakunnassa tai ollut viimeksi kirjoilla Kouvolan aluekeskusrekisteriin kuuluvassa seurakunnassa ennen siirtymistään toiseen rekisteriin.

Kirjoitathan tilauksen lisätietoihin, mikäli olet jo tilannut muualta todistuksia.

• Sähköisellä lomakkeella
    (yritysasiakkaat)

• Puhelimitse 040 195 2599. Puhelinpalvelu avoinna ma-to klo 9-12. Valitettavasti emme voi vastata jätettyihin ääniviesteihin.

• Kouvolan seurakuntakeskuksen Itsepalvelupisteessä, Savonkatu 40, 45100 Kouvola

• Kirjeitse: Kouvolan seurakuntayhtymän Aluekeskusrekisteri, Savonkatu 40, 45100 Kouvola