Tule meille töihin

Kouvolan seurakuntayhtymään kuuluvat Anjalankosken, Elimäen, Kouvolan, Kuusankosken ja Valkealan seurakunnat sekä Jaalan kappeliseurakunta osana Kuusankosken seurakuntaa. Seurakunnat toimivat itsenäisesti ja vastaavat muun muassa jumalanpalveluselämästä, sielunhoidosta, lapsi-, nuoriso-, diakonia-, lähetys- ja musiikkityöstä.

Seurakuntayhtymän tavoitteena on tukea seurakuntia hengellisen perustehtävän toteuttamisessa huolehtimalla kiinteistöjen ja hautausmaiden hoidosta, henkilöstö-, talous- ja tietohallinnosta, kirkonkirjojen pidosta sekä viestinnästä. Yhteisten erityistyöalojen toimintamuotoja ovat perheneuvonta, sairaalasielunhoito, kehitysvammaistyö ja palveleva puhelin. Kouvolan seurakuntayhtymä toimii myös isäntäseurakuntana IT-aluekeskukselle ja aluekeskusrekisterille.

Kouvolan seurakuntayhtymässä on noin 220 työntekijää ja kesäaikana lisäksi noin 100 kesä- ja kausityöntekijää. Käytössämme on liikunta-, kulttuuri-, hieronta- ja lounasetu sekä kahden kuukauden työssäolon jälkeen laajennettu työterveyshuolto. Työyhteisömme on sitoutunut vihreisiin arvoihin, ja olemme saaneet kirkon ympäristödiplomin.

Noin 80.000 asukkaan Kouvola sijaitsee Kymenlaaksossa hyvien kulkuyhteyksien päässä. Kaupungissa on monipuoliset mahdollisuudet vapaa-ajan viettoon luonnon, liikunnan ja kulttuurin parissa. Edullisten asumiskustannusten kaupunki tekee asukkaidensa asumisesta laadukasta tarjoamalla maaseudun rauhaa ja luonnon läheisyyttä hyvien palvelujen äärellä.

Kouvolan evankelis-luterilaiset seurakunnat - Mukana elämänmittaisella matkalla

Avoimet työpaikat

Anjalankosken seurakunta

Kirkkoherran virka

Anjalankosken seurakunnan kirkkoherran virka on haettavana. Vaalitapa on välitön vaali, eli kirkkoherran valitsevat yli 18 - vuotiaat seurakunnan jäsenet.

Viran erityiset tarpeet on luonnehdittu seuraavasti:

” Seurakunnan kirkkoherralta odotetaan innostavaa ja kannustavaa johtajuutta, jossa on selkeät tavoitteet ja taitoa toimia muutosten keskellä. Hyvä yhteistyökyky ja verkostoituminen ovat viranhoidon keskeisiä piirteitä. Yhteistyökykyä tarvitaan erityisesti yhteistyössä yhtymäntasolla. Lisäksi kirkkoherralla tulee olla kykyä ja halua kehittää vapaaehtoistyötä. Koska seurakunnan alueella on kolme kirkkopiiriä, on tärkeä huomioida alueiden erityispiirteet ja seurakuntalaisten tarpeet niissä.”

Viran kelpoisuusvaatimus on pappisvihkimys ja sen lisäksi suoritettu seurakuntatyön johtamisen tutkinto. Kielitaitovaatimus on suomen kielen erinomainen suullinen ja kirjallinen taito ja ruotsin kielen tyydyttävä ymmärtämisen taito. Hakemukseen on liitettävä ote kirkon nimikirjasta kirkkoherran viran hakua varten ja lääkärintodistus terveydentilasta.

Hakuaika päättyy 10.2.2023 klo 15.00. Hae paikkaa täälläLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lisätietoja Vt. kirkkoherra Johanna Pesonen, johanna.pesonen@evl.fi, puh. 040 513 0615