Uutislistaukseen

Lähetyssihteeri ja kanttori seisovat kirkossa flyygelin vieressä kädessään joululauluvihkot. Kouvolan seurakunnan lähetyssihteeri Mirja Kekäle (oikealla) ja kanttori Mari Lehtinen ovat mukana järjestämässä Kauneimpia Joululauluja Keskuskirkkoon. Kuva: Johannes Wiehn

Kauneimmat Joululaulut soivat tänäkin vuonna

20.11.2020 14.09

Kauneimmat Joululaulut soivat jälleen maailman lasten hyväksi, myös Kouvolassa.

Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksia järjestetään Kouvolan seurakunnissa niin kirkoissa, ulkona kuin verkossakin. Uutuutena on mukana Kouvolan seurakuntien kanttorien ja kuorolaisten yhdessä toteuttama Kauneimmat Joululaulut -video. Kauneimmat joululaulut -tallenteen mukana pääsee laulamaan joululauluja 7.12. klo 10 lähtien Kouvolan seurakuntien YouTube-kanavalla. Video on kuvattu Kuusankosken kirkossa. Verkossa pääsee myös Elimäen kirkon laulutilaisuuksiin suoran YouTube-lähetyksen kautta.

Turvallisesti laulamaan joululauluja

Seurakunnat haluavat tarjota tänäkin vuonna mahdollisimman monelle jouluisen musiikkihetken Kauneimpien Joululaulujen parissa. Kaikki Kouvolan seurakuntien Kauneimmat Joululaulut -tilaisuudet on suunniteltu turvallisuusnäkökulma huomioiden. Kirkoissa on huomioitu turvavälit ja tarjolla on käsidesiä sekä kasvomaskeja. Perheenjäsenet voivat istua kirkossa vierekkäin. Kasvomaskien käyttöä suositellaan vahvasti kaikissa tilaisuuksissa. Tilaisuuksien kestoa on myös lyhennetty.

Tilaisuuksiin voidaan ottaa rajattu määrä osallistujia. Osaan laulutilaisuuksista ilmoittaudutaan etukäteen joko verkossa tai hakemalla pääsylippu järjestävän seurakunnan ohjeistuksen mukaan. Kouvolan seurakunnan Kauneimpiin Joululauluihin voi hakea pääsylippuna toimivan lauluvihkon 27.11. alkaen Kouvolan seurakuntakeskuksesta, Kouvolan Kukkakaupasta ja Valohuoneelta. Valkealan seurakunnan tilaisuuksiin jaetaan lippuja 8.-11. joulukuuta klo 14-20 Valkealan seurakuntakeskuksen edustalla. Anjalankosken seurakunta toivoo ilmoittautumista ensisijaisesti verkon kautta, mutta lipun voi noutaa myös Anjalankosken seurakuntatoimistosta Inkeroisista. Noudettu lippu on aina henkilökohtainen, joten esimerkiksi nelihenkinen perhe tarvitsee neljä lippua.

Lahjoita lapselle parempi tulevaisuus

Kauneimmat Joululaulut on myös jokavuotinen keräyskampanja.
– Kauneimmat Joululaulut on lähetystyön suurimpia tapahtumia. Siinä yhdistyy yhteisöllisyys ja mahdollisuus auttaa vähempiosaisia laulamalla, sanoo lähetyssihteeri Mirja Kekäle Kouvolan seurakunnasta.
Laulutilaisuudessa tai verkon kautta annettu lahjoitus Suomen Lähetysseuralle tukee kaikkein heikoimmassa asemassa olevia lapsia. Viime vuonna kampanja keräsi ennätykselliset 1 165 000 €. Suomen Lähetysseuran kautta tuetaan erityisesti orpoja, tyttöjä, vammaisia, syrjittyihin vähemmistöihin kuuluvia ja äärimmäisessä köyhyydessä eläviä lapsia yli 20 maassa. Verkossa lahjoituksen voi tehdä osoitteessa kauneimmatjoululaulut.fi/lahjoita.

Kauneimmat Joululaulut -tilaisuudet Kouvolan seurakunnissa 2020:

Anjalankoski

Su 13.12. klo 14, 16 ja 18 Myllykosken kirkko.
Su 13.12. klo 14, 16 ja 18 Anjalan kirkko.
To 17.12. klo 18 Ummeljoen koulun piha.
La 19.12. klo 17 Inkeroisten kirkkopuisto, perheiden Kauneimmat joululaulut.
Su 20.12. klo 14, 16 ja 18 Sippolan kirkko.
Su 20.12. klo 14, 16 ja 18 Inkeroisten kirkko.
La 26.12. klo 18 Myllykosken kirkko.

Tilaisuuksien kesto 45 minuuttia. Sisätiloissa järjestettäviin joululauluihin osallistutaan etukäteen ilmoittautumalla. Ilmoittautuminen ensisijaisesti seurakunnan kotisivun kautta, seurakuntatoimistosta voi myös noutaa lipun tilaisuuksiin.

Elimäki

Su 20.12. klo 14 Elimäen ja Korian kirkko.
Su 20.12. klo 16 Korian kirkko.
Su 20.12. klo 18 Elimäen kirkko ja Korian kirkko.

Laulutilaisuudet lähetetään suoratoistona Elimäen seurakunnan YouTube-kanavalla. Elimäellä tilaisuuteen on mahdollista osallistua etänä seurakuntasalissa.

Kouvola

Su 13.12. klo 15, 16.30, 18 ja 19.30 Keskuskirkko.
Su 20.12. klo 15, 16.30 ja 18 Keskuskirkko.
Su 20.12. klo 19.30 Keskuskirkon piha.

Keskuskirkon tilaisuuksien kesto 40 min. Kirkkoon voidaan ottaa 100 osallistujaa, kirkon pihaan 500. Pääsylippuina toimivat värikoodein merkityt lauluvihkot, joita on jaossa 27.11. alkaen Kouvolan seurakuntakeskuksessa, Kouvolan Kukkakaupassa ja Valohuoneella. Ulkotilaisuuden vihkot jaetaan paikan päällä. Pääsylippuna toimiva vihko on henkilökohtainen.

Kuusankoski

Laulutilaisuudet Kuusankosken kirkossa:
La 12.12. klo 16 Lasten ja perheiden Kauneimmat joululaulut. Kirkkomuskarilaiset ja lapsikuoro Valonsäteet.
Su 13.12. klo 14 De Vackraste julsångerna, Kuusankoski kyrka.
Su 13.12. klo 17 ja 19.
La 19.12. klo 17 Gospel-kauneimmat.
Su 20.12. klo 17 ja 19.
Ti 22.12. klo 18.

Tilaisuuksien kesto 45 min. Kirkkoon voidaan ottaa 200 osallistujaa.

Jaala

Su 13.12. klo 15 ja 18 Jaalan kirkko.

Tilaisuuksien kesto 45 min. Kirkkoon voidaan ottaa 150 osallistujaa.

Valkeala

Laulutilaisuudet Valkealan kirkossa:
Ke 16.12. klo 15 ja 18.
Pe 18.12. klo 15 ja 18.
La 19.12. klo 15 ja 18.
Su 20.12. klo 15 ja 18.

Tilaisuuksien kesto 30 min. Tilaisuuksiin ilmoittaudutaan noutamalla pääsylippuna toimiva merkitty lauluvihko 8.-11.12. klo 14-20 Valkealan seurakuntakeskuksen edessä olevan katoksen alta. Jokaisen tilaisuuden vihkot on merkitty ja niillä voi tulla vain merkittyyn tilaisuuteen. Vihko on henkilökohtainen, eli esimerkiksi nelihenkisen perheen tulee ottaa neljä vihkoa haluttuun tilaisuuteen.