Anjalankoskelle valitaan uusi kirkkoherra

Anjalankosken seurakunnan uusi kirkkoherra valitaan vaalilla, jossa äänioikeutettuja ovat Anjalankosken seurakunnassa 12.9.2021 läsnä olevaksi merkityt seurakunnan jäsenet, jotka täyttävät 18 vuotta viimeistään 21.11.2021.

Äänestysajat ja -paikat

Vaalin ennakkoäänestys on 15.-19. marraskuuta. Ennakkoäänestyspaikat:

• ma 15.11. Sippolan kirkko klo 13 -15
  • ma 15.11. Elomaan talo klo 16 - 18
  • ma 15.11. Ummeljoen kyläkirkko klo 16 - 18
  • ke 17.11. Myllykosken Triadi klo 13 - 15
  • ke 17.11. Anjalan srk-talo klo 13 – 15
  • pe 19.11. Myllykosken kirkon Juhani-sali klo 18 - 19
  • 15.11. – 19.11. Anjalankosken srk-toimisto, Valtatie 12, klo 9 – 18.

Vaalipäivänä 21. marraskuuta äänestys alkaa Sippolan kirkossa messun jälkeen noin klo 11.30 ja päättyy klo 18.00.

Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli antaa virkamääräyksen vaalissa valitulle kirkkoherralle. Uusi kirkkoherra voi aloittaa virassaan, kun nykyinen kirkkoherra Eija Murto jää eläkkeelle 1.1.2022.

Tutustu ehdokkaisiin verkossa

Anjalankosken kirkkoherran vaalissa on kolme Mikkelin hiippakunnan tuomiokapitulin vaalisijoille asettamaa ehdokasta: teologian tohtori, dosentti Timo Pokki (1. vaalisija), Anjalankosken seurakunnan II kappalainen Johanna Pesonen (2. vaalisija) ja Keski-Lahden seurakunnan seurakuntapastori, director cantus Pauli Pietiläinen (3. vaalisija). Tutustu tarkemmin vaalisijoille asetettuihin ehdokkaisiin tämän sivun alasivuilla, jotka löydät esimerkiksi klikkaamalla ehdokkaan nimeä:

Timo Pokki

Johanna Pesonen

Pauli Pietiläinen

Kaikille avoimia vaalitilaisuuksia lokakuussa ja marraskuussa

Seurakuntalaiset pääsevät tutustumaan Anjalankosken kirkkoherran vaalin ehdokkaisiin vaalinäytepyhinä sekä ehdokkaiden yhteisessä vaalipaneelissa.

Vaalipaneeli Inkeroisten kirkossa

Kaikkien ehdokkaiden vaalipaneeli järjestetään tiistaina 9. marraskuuta klo 18 Inkeroisten kirkossa. Vaalipaneeli striimataan Anjalankosken seurakunnan YouTube-kanavalla.
Siirry Anjalankosken seurakunnan YouTube-kanavalle tästä linkistä

Vaalinäytteet Myllykosken kirkossa

Ehdokkaat antavat vaalinäytteensä peräkkäisinä sunnuntaina Myllykosken kirkon ehtoollisjumalanpalveluksissa. Vaalinäytteen antaja toimii liturgina sekä saarnaajana. Kunkin jumalanpalveluksen jälkeen on ehdokkaan haastattelu kirkossa. Myös seurakuntalaisilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä ehdokkaille. Kirkkokahvit tarjoillaan Triadissa.

Vaalinäytejumalanpalvelukset sriimataan kello 10 Anjalankosken seurakunnan YouTube-kanavalla. Ehdokkaiden haastattelut tallennetaan, ja tallenteet julkaistaan vaalinäytepäivinä kello 18 Anjalankosken seurakunnan YouTube-kanavalla

Vaalinäytteet Myllykosken kirkon jumalanpalveluksissa klo 10:

• su 24.10. Timo Pokki
  • su 31.10. Johanna Pesonen