Uutislistaukseen

Joulutapahtumia Kouvolan seurakunnissa

Joulutunnelmaan pääsee Kouvolassa seurakuntien järjestämissä ulkotapahtumissa. Nähtävää ja koettavaa on kaiken ikäisille, eläimiä unohtamatta.

Kynttilä palaa lyhdyssä hautausmaalla.

Betlehemistä lähtöisin oleva rauhantuli on jaossa Valkealan kirkkomaalla kirkon läheisyydessä 26. joulukuuta saakka. Tulen voi hakea omaan lyhtyyn ja jakaa sitä vuorostaan eteenpäin. Kuva: Anne Heilala.

Kaiken ikäisten joulupolut kutsuvat kierrokselle Kuusankosken kirkon puistoon ja Jaalan kirkolle. Yhdessä kohti joulua vaelletaan Elimäen museoalueella. Valkealan kirkon tapuliin rakentuu seimiasetelma, ja kirkkomaalla on jaossa Betlehemin rauhantuli. Asetelmat Valkealan seurakuntakeskuksen alasalin ikkunoissa kertovat joulunajan tapahtumista. Eläimiäkään ei joulun alla unohdeta: Kettumäellä vietetään eläinten joulutapahtumaa ja Hevosmäen majalla julistetaan joulurauha metsän eläimille. 

Joulupolut ja jouluvaellus

Joulupolku Kuusankosken kirkon puistossa 6.1. saakka

Kuusankosken kirkon puistossa on 12 rastia, joiden avulla pääsee virittäytymään joulun tunnelmaan joululauluja kuunnellen ja Raamatun teksteihin syventyen. Kirkon alaikkunoissa on jouluun liittyviä nukkeasetelmia. Polku sopii kaiken ikäisille. Lasten rastit pohjautuvat Lastenkirkon joulurasteihin. Lähtö ja ohjeet kirkon alaovelta. Hämärän aikaan taskulampusta voi olla hyötyä ja älypuhelimesta koko ajan. 

Joulupolku Jaalan kirkolla 6.1. saakka

Jaalan kirkon ympäristössä on kymmenen rastia, joiden avulla voi virittäytyä joulun tunnelmaan joululauluja kuunnellen ja Raamatun teksteihin syventyen. Polku sopii kaiken ikäisille. Lasten rastit pohjautuvat Lastenkirkon joulurasteihin. Hämärän aikaan taskulampusta voi olla hyötyä ja älypuhelimesta koko ajan. Lähtö polulle kirkon ilmoitustaulun luota. Ohjeet polun kiertämiseen ilmoitustaululla. 

La 11.12. klo 14-19 Yhdessä kohti joulua - Jouluvaellus Elimäen museoalueella

Koko perheen jouluvaellus vie kohti joulun suurta ilosanomaa. Jouluvaelluksen esitysajat ovat klo 14, 14.45, 15.30, 16.15, 17, 17.45 ja 18.30. Puukoulun joulupuoti avoinna. Elimäen museoalue, Alppiruusuntie 98. Pysäköinti puukoulun parkkipaikalle, Alppiruusuntie 99. 

Joulurauhaa eläimille

Ti 14.12. klo 18 Eläinten joulu Kettumäellä

Jouluista musiikkia, glögiä ja yhdessä oloa. Tapahtumaan voi ottaa mukaan oman lemmikkieläimen. Tilaisuus huomioi lemmikit, eikä osallistujia tarvitse torua touhuamisesta tai haukahtelusta. Tapahtumassa mukana Kuusaan Lemmikki.

Pe 17.12. klo 17 Joulurauha metsän eläimille Hevosmäen majalla

Metsän eläimille julistetaan joulurauha Hevosmäen majalla. Tapahtuman järjestää Myllykosken Metsästysyhdistys ja Anjalankosken seurakunta.

Valkealan seurakunnan jouluikkunat, seimiasetelma ja Betlehemin rauhantuli

Jouluiset ikkuna-asetelmat

Valkealan seurakuntakeskuksen alasalin ikkunoissa 6.1. saakka.

8.12. - 6.1. Jouluseimi

Valkealan kirkon Tapulissa, avoinna ma-pe klo 9-19, la-su klo 9-14.

Betlehemin rauhantuli Valkealan kirkkomaalla

Betlehemin rauhantuli on jaossa Valkealan kirkkomaalla kirkon läheisyydessä 26. joulukuuta saakka. Betlehemistä lähtöisin olevan tulen voi hakea omaan lyhtyyn ja jakaa sitä vuorostaan eteenpäin. Yli tuhat vuotta on palanut ikuinen tuli Jeesuksen syntymäkirkossa Betlehemissä ja vuonna 1986 sai alkunsa Betlehemin rauhantulen perinne, jossa itävaltalainen lapsi noutaa liekin ja lähettää sen matkaan. Eri maiden partiolaiset ovat ottaneet perinteekseen liekin kuljettamisen ja jakamisen eri seurakuntiin ja mitä erilaisimpiin paikkoihin. Rauhantuli on levinnyt useina vuosina yli 30 Euroopan maahan sekä Yhdysvaltoihin ja Kanadaan. Rauhantulen verkosto laajenee vuosi vuodelta ja tänä jouluna se saapuu myös Valkealaan. Seurakuntien partiotyöntekijät toimittavat Betlehemin rauhantulen 13.12. Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkiselle.
 

2.12.2021 11.13