Uutislistaukseen

Katri Helena tulkitsee Jouluradion Hoosiannan

Artistilegenda Katri Helenan tulkitsema uusi versio Hoosiannasta julkaistaan Jouluradiossa ensimmäisenä adventtina.

Katri Helena valkoisessa asussa ja Jouluradion punainen logo.

- Kaikkea hyvää toivon tämän laulun kautta kuuntelijoille, Jouluradion Hoosiannan tulkitseva Katri Helena toivottaa.

Jouluradion Hoosianna-virsi kuullaan tänä vuonna sinivalkoisen äänen, artistilegenda Katri Helenan laulamana hellänä ja herkkänä versiona. Uusi versio Hoosiannasta ja video julkaistaan perinteiseen tapaan Jouluradiossa ensimmäisenä adventtina 28. marraskuuta puolilta öin. 

Katri Helena ei esittelyä kaipaa, lähes 500 kappaletta äänittänyt ja 58 vuotta kestänyt laulajan ura, on tehnyt hänestä yhden Suomen menestyneimmistä naislaulajista. Viime vuosina Katri Helena on joutunut hiljentämään tahtia, mutta kun häntä kysyttiin Jouluradion Hoosiannan tulkitsijaksi, vastaus oli selvä.
– Tänä kesänä tämän kaikenmaailman myllerryksen jälkeen, kun minua kysyttiin tähän, niin huomasin vastaavani heti, että kyllä, kiitos, lähden, Katri Helena kertoo. 

Valmistautuessaan Hoosiannan tekemiseen Katri Helena kuunteli Jouluradion edellisvuosien versioita Youtubesta ja mietti kapellimestarin kanssa, millainen sovituksesta pitäisi tulla, jotta se olisi erilainen. Katri Helenalle tuli tunne, että version pitäisi olla herkkä ja hellä.
– Se on paikka paikoin hyvin hellä. Hoosiannan uusi tuleminen koronan jälkeen, Katri Helena kuvaa. 

Hoosianna ikuisesti mukana 

Hoosianna on kulkenut Katri Helenan mukana jo kauan, vahvimmat muistot siitä liittyvät kouluaikoihin, jolloin hän lauloi sitä koulun kuorossa.
– Tämähän on siis ikuisesti kulkenut mukana. Onhan sitä koulussa laulettu ja muuallakin. En ole koskaan joulukonsertissa sitä laulanut, mutta jos joskus vielä joulukonserttia tehdään, niin se tulee ohjelmistoon. 

Katri Helena toivoo, että hänen versionsa Hoosiannasta saa ihmiset hiljentymään ja miettimään rauhassa elämää.
– Että se toisi luottamusta siihen, että elämä kantaa. Kaikkea hyvää toivon tämän laulun kautta kuuntelijoille, Katri Helena toivottaa. Katri Helenan jouluhaastattelun voi lukea Kouvolan seurakuntien julkaisemasta Risteys-seurakuntalehdestä 24. marraskuuta.

Jouluradion kymmenes Hoosianna 

Jouluradion Hoosiannan on sovittanut Katri Helenalle tuottaja Ville Riippa, joka on työskennellyt Katri Helenan kanssa jo vuosia.
– Hieman elokuvallinen, harras ja arvokas, niin kuin Katrikin. Teimme aika yksinkertaisen ja kauniin version Hoosiannasta, Ville Riippa sanoo. 
Riippa uskoo, että näinä kummallisina aikoina Jouluradion merkitys monelle on entistä suurempi. Hän toivoo heidän versionsa siivittävän kuuntelijoita jouluun rauhoittumiseen. 

Jouluradion uusi Hoosianna-versio on kuultavissa adventista alkaen Jouluradion kanavilla ja video on katsottavissa Jouluradion Youtube-kanavalla ja sosiaalisen median kanavissa. Adventtina Hoosianna soi usein Jouluradiossa, noin kaksi kertaa tunnissa, päivän aikana kuullaan myös Jouluradion aiempien vuosien versioita. Warner Music Finland julkaisee Hoosianna-singlen digitaalisesti perjantaina 3. joulukuuta.

Jouluradion tilaamia Hoosianna-versioita on kuultu vuodesta 2012 alkaen. Nyt Jouluradion Hoosianna kajahtaa siis jo kymmenettä kertaa uutena sovituksena. Vuosien saatossa Hoosianna on kuultu esimerkiksi Pastori Piken, Tuure Kilpeläisen ja Kaihon karavaanin, Kerkko Koskinen Kollektiivin, Jesse Kaikurannan ja Lenni-Kalle Taipaleen sekä Katja Lapin ja Nina Tapion versioimina. Hoosiannan uusi sovitus soi Jouluradiossa ensimmäisenä adventtina 28. marraskuuta. 

Kouvolassa Jouluradio soi taajuudella 94,4

Aito ja alkuperäinen Jouluradio on 10 kanavan joulumusiikkiperhe ja verkkomedia. Monipuolisesti soiva pääkanava helkkää perinteisillä radiotaajuuksilla ja kaapeliverkossa pääkaupunkiseudulta Rovaniemelle ja Turusta Joensuuhun. Yhdeksän eri joulumusiikkityyleihin erikoistunutta verkkokanavaa täydentävät kanavaperheen - tutustu kanaviin. Jouluradio on seurakuntien lahja kuuntelijoille ja sen mahdollistavat seurakunnat ympäri Suomen. Kouvolassa Jouluradio kuuluu taajuudella 94,4, ja sen tarjoaa Kouvolan seurakunnat.

Kuuntele Jouluradiota

Kuuntele verkossa: www.jouluradio.fi
Kuuntele radiossa: Kouvola 94,4 
Kuuntele kaapelitaajuudella: Kouvola 103,2 MHz (Telia)

16.11.2021 09.00