Sinustako seurakunnan luottamushenkilö?

Kiinnostaako sinua vaikuttaminen omassa seurakunnassasi? Haluaisitko uudistaa toimintaa? Asetu rohkeasti ehdolle, tulevaisuuden kirkkoa tehdään nyt.

Seurakuntavaaleissa 20.11.2022 valitaan seurakuntaasi uudet luottamushenkilöt. He päättävät muun muassa siitä, ketkä valitaan seurakunnan työntekijöiksi, minkälaista toimintaa seurakunnassa järjestetään ja mihin seurakunnan rahoja käytetään. Luottamushenkilöt valitsevat myös maallikkoedustajat kirkolliskokouksen, joka on koko kirkon korkein päättävä elin.

Ehdokkaiksi tarvitaan kaikenikäisiä, eri tavoin ajattelevia seurakuntalaisia. Ehdokasasettelu päättyy 15.9.2022.

Lue lisää kuka voi olla ehdokas

Kerro valitsijayhdistyksestäsi

Oletko jo päättänyt asettua ehdolle seurakuntavaaleissa? Onnittelut hyvästä valinnasta!

Ehdolle vaaleissa asetutaan valitsijayhdistyksen kautta. Jos teillä on jo koossa valitsijayhdistys, pitäkää sitä esillä. Verkkoa ja sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää yhdistyksen vaaliohjelmasta kertomiseen. Kutsukaa rohkeasti seurakuntalaisia mukaan ehdokkaiksi. Kokoamme tälle sivustolle tiedot Kouvolan seurakuntien valitsijayhdistyksistä. Lähetä valitsijayhdistyksenne tiedot Kouvolan seurakuntayhtymän viestintään: tiedotustoimisto.kouvola@evl.fi. Kerro yhdistyksenne nimi, sekä yhteyshenkilönne nimi ja yhteystiedot.

Kiinnostaako ehdokkuus, mutta et ole löytänyt valitsijayhdistystä? Nykyisiltä luottamushenkilöiltä kannattaa kysyä eri valitsijayhdistyksistä tai ottaa yhteyttä kotiseurakuntasi seurakuntatoimistoon. Jos haluat perustaa oman valitsijayhdistyksen, tarvitset siihen 10 oman seurakuntasi jäsentä. Tarkemmat ohjeet oman valitsijayhdistyksen perustamiseen löydät valtakunnalliselta vaalisivustolta.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Valitsijayhdistyksen asiakirjat

Valitsijayhdistyksen perustamisasiakirjat tulee palauttaa oman seurakuntasi seurakuntatoimistoon 15.9. klo 16.00 mennessä. Asiakirjat voi tulostaa itse tai pyytää seurakuntatoimistosta. Valitsijayhdistyksen asiakirjat suomeksi ja ruotsiksi löytyvät tämän linkin kautta.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Valitsijayhdistysten tiedot

Kiinnostaako ehdokkuus, mutta et ole löytänyt valitsijayhdistystä? Tästä löydät Kouvolan alueen valitsijayhdistysten tietoja. Valitsijayhdistykset ovat aina seurakuntakohtaisia, joten etsi tiedot oman kotiseurakuntasi alta. Ota rohkeasti yhteyttä valitsijayhdistyksen yhteyshenkilöön ja kysy lisää.

Kouvolan seurakunta:

Seurakunta eläväksi -valitsijayhdistys

Yhteyshenkilö: Vesa Vainio p. 040 5228 786

Tutustu valitsijayhdistykseen tästä linkistä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kouvolan Seurakuntaväki -valitsijayhdistys

Yhteyshenkilö: Esko Lavonen p. 040 5474 970, esko.lavonen@kouvola.fi

Valkealan seurakunta:

Elävä seurakunta -valitsijayhdistys

Yhteyshenkilö: Johanna Pyötsiä p. 050 5603 928, johanna.pyotsia@pp.inet.fi

Petetty, jätetty, kastettu. Asetu ehdolle sellaisena kuin olet.

Vaikuta kotiseurakuntasi asioihin:

Seurakuntaneuvosto

- johtaa seurakunnan toimintaa
- edistää hengellistä elämää
- päättää seurakunnan talousarviorahojen käytöstä eli hyväksyy seurakunnan toiminta- ja taloussuunnitelmat
- valitsee seurakunnan työntekijät kirkkoherraa lukuun ottamatta
- antaa lausuntoja kirkkovaltuustossa päätettävistä asioista
- päättää seurakunnan toimintaan vuokrattavista tiloista
- päättää yhdessä kirkkoherran kanssa seurakunnan kirkon käytöstä

Vaikuta Kouvolan seurakuntien yhteisiin asioihin:

Yhteinen kirkkovaltuusto

- seurakuntayhtymän korkein päättävä elin
- päättää mm. kirkollisveroprosentista, talousarviosta, sekä omaisuuden hankinnasta ja myymisestä
- vahvistaa tilinpäätöksen
- valitsee yhteisen kirkkoneuvoston ja johtokunnat
- hyväksyy seurakuntayhtymän strategiat

Yhteinen kirkkoneuvosto

- yhteinen kirkkovaltuusto valitsee jäsenet yhteiseen kirkkoneuvostoon
- neuvosto valmistelee asiat kirkkovaltuustolle ja huolehtii kirkkovaltuuston päätösten toteutumisesta
- johtaa seurakuntayhtymän toimintaa ja hoitaa hallintoa, taloutta ja omaisuutta

Muut vaikuttamismahdollisuudet

Luottamushenkilöt äänestävät myös kirkolliskokousvaaleissa eli valitsevat päättäjät kirkon ylimpään päättävään elimeen. Kirkolliskokous päättää esimerkiksi kirkon oppiin liittyvistä kysymyksistä ja kirkon taloudesta.

Ehdokkaaksi asettumisesta lisätietoja antavat:

Kirkon työntekijöiden sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)evl.fi

Anjalankosken seurakunta
kirkkoherra Timo Pokki, p. 040 677 2146