Näin varaat kasteen, vihkimisen tai hautaan siunaamisen

Toimitusvaraukset-yksikkö palvelee Kouvolan alueen asukkaita kasteeseen, avioliittoon vihkimiseen sekä hautaan siunaamiseen liittyvissä varauksissa. Yksikkö tarjoaa myös asiakaspalvelua. Tältä sivulta löydät tarvittavat yhteystiedot kasteen, kirkollisen vihkimisen sekä hautaan siunaamisen varauksia varten.
Varauksen yhteydessä hoidetaan toimitusta varten tilavaraukset sekä papin ja kanttorin varaus. Seurakunnan juhlatiloihin voit tutustua verkkosivuillamme.

Asiakaspalvelu vastaa tiedusteluihin

Jos tarvitset tietoa kasteesta, kirkollisesta vihkimisestä, hautaan siunaamisesta tai kodin siunaamisesta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun.

Asiakaspalvelu: 040 195 2633. Ma-pe klo 9-12 ja klo 13-15

Savonkatu 40, 45100 Kouvola

toimitusvaraukset.kouvola@evl.fi

Varaa kaste

Kastevarauksen voi hoitaa puhelimitse tai asiakaspalvelupisteessä Kouvolan seurakuntakeskuksessa.
Kastevaraukset: 040 522 0672. Ma-pe klo 9-11.

Lisää tietoa ristiäisistä eli kasteesta.

Varaa avioliittoon vihkiminen, avioliiton siunaus tai rukoushetki

Vihkivarauksen voi hoitaa puhelimitse tai asiakaspalvelupisteessä Kouvolan seurakuntakeskuksessa. Myös avioliiton siunauksen sekä samaa sukupuolta olevien avioliiton rukoushetken voi varata puhelimitse tai asiakaspalvelupisteestä.
Vihkivaraukset: 040 522 0672. Ma-pe klo 9-11.

Lisää tietoa häistä ja avioliiton esteiden tutkinnasta.

Lisää tietoa avioliiton siunaamisesta.

Lisää tietoa samaa sukupuolta olevien avioliiton rukoushetkestä.

Varaa aika hautaan siunaamisen järjestelyille

Hautaansiunaamisten varaukset hoidetaan ajanvarauksella. Hautajaisia järjestävälle henkilölle varataan joko puhelinaika tai aika henkilökohtaiselle asioinnille toimitusvarausten yksikössä Kouvolan seurakuntakeskuksessa. Ajanvarauksen myötä omaiselle pystytään takaamaan rauhallinen hetki sopia hautajaisiin liittyvistä käytännön asioista.
Siunauksesta sopimisen voi halutessaan hoitaa myös hautaustoimiston välityksellä.
Hautapaikkaan ja uurnan hautaamiseen liittyvissä asioissa palvelee hautaus- ja puistopalveluiden toimisto.

Hautaan siunaamisten ajanvaraus: 040 195 2633. Ma-pe klo 9-12 ja klo 13-15.

Haluatko, että kotisi siunataan?

Koti siunataan useimmiten muuton jälkeen tai ensimmäistä yhteistä kotia perustettaessa. Kodin voi siunata, vaikka siellä olisi asunut jo kauemmin. Myös vapaa-ajan asuntoja tai muita tiloja voidaan siunata. Kodin siunaamisen voi toimittaa pappi, muu seurakunnan työntekijä tai seurakuntalainen.

Sovi kodin siunaamisesta: 040 522 0672. Ma-pe klo 9-11.

Lue lisää kodin siunaamisesta.

Virkatodistukset ja sukuselvitykset hoidetaan Kouvolan aluekeskusrekisterissä

Jos tarvitset virkatodistuksen, sukuselvityksen tai asiasi koskee sukututkimusta, ota yhteyttä Kouvolan aluekeskusrekisteriin.