Kuusankosken nimikkolähetit

Lähetystyön nimikkosopimus on kuin seurakunta nimikoisi tai ottaisi nimelleen oman lähetystyöntekijän tai perheen, jota juuri he tukevat.

Kuusankosken seurakunnan nimikkolähetit ovat muutostilassa: Auvinen-Huhdan perhe on palaamassa kesällä Botswanasta ja Nummelan perhe on palanut Japanista ja vain perheen isä, Daniel Nummela, jatkaa lähetystyötä vuosittaisten seminaarimatkojen merkeissä. Molempien perheiden tilalle ollaan miettimässä uusia nimikkolähettejä.

Vaikka monet lähetystyöntekijät ovat joutuneet palaamaan Suomeen, vielä Auvinen-Huhdan perhe sekä Jaalan nimikkolähetti Sanna Suutari ovat kentällä. Osallistu sinäkin seurakunnan yhteiseen tehtävään ja rukoile heidän puolestaan! Voit myös antaa oman kolehtisi lähetystyölle, tai liittyä vaikka lähetysrenkaaseen ja saada sähköpostiisi kirjeitä maailmalta.

Maapallo suurten käsien varassa, risti lävistää koko maapallon

Daniel ja Mari Nummela, Japani

Emma 08/07, Aada 04/09 ja Onni 12/11

Nummelan perhe oli työssä Japanissa sekä pienessä Awajin seurakunnassa että HAT-Koben suurkaupungissa. He olivat ainoita seurakuntansa työntekijöitä, mutta paikalliset kristityt auttavat omien voimavarojensa ja lahjojensa mukaan. Nyt Nummelat ovat Suomessa, mutta Daniel jatkaa työtä matkustamalla kerran vuodessa kuukaudeksi Japaniin.

Nummelat muuttivat Japaniin vuonna 2009 ja ovat 10 vuotta myöhemmin palanneet Suomeen. - Lasten on aika oppia elämään Suomessa ja kasvattamaan juuria tänne, kertoo Mari Nummela. Daniel kuitenkin jatkaa työtä Japanissa. Väitöskirjansa ohessa tarkoitus on kerran vuodessa matkustaa Japaniin luennoimaan paikallisessa pappisseminaarissa. Näin mekin saamme olla mukana kouluttamassa uusia työntekijöitä Japanin luterilaiselle kirkolle.

Sanna Auvinen ja Veikko Huhta, Botswana

Onni 4v.

- COVID19-viruksesta huolimatta työrintamalla olemme jatkaneet kirkon kapasiteetin vahvistamista, musiikkistudion ja Woodpeckerin kehittämistä operoivaksi yritykseksi, jotka etenee hyvää vauhtia. --- Työt tehdään nyt verkon ja puhelimen avustuksella, mutta näinkin asiat etenee hyvin, iloitsi Veikko Huhta 3.4. lähettämässään kirjeessä.

Auvinen-Huhdan perhe on asunut Botswanan pääkaupungissa Gaboronessa kohta kaksi vuotta. Sanna Auvinen toimii kirkollisen työn koordinaattorina koordinoiden Lähetysseuran hankkeita ja Veikko Huhta puolestaan toimii talousasiantuntijana auttaen ja kehittäen paikallisen kirkon taloustoimistoa.

- Elämää täällä on viime aikoina värittänyt varautuminen kotikaranteeniin --- Kaapit ovat täynnä einestä ja mieli on toistaiseksi korkealla. Neljä viikkoa kämpillä kohta viisi vuotta täyttävän Onni-poikamme kanssa on kuitenkin hieman jännittävä ajatus. Huomenna alkava karanteeni päättyy näillä näkymin huhtikuun kanssa samaan aikaan ja sen jälkeen meidän perheellämme onkin enää kaksi kuukautta aikaa nauttia Botswanan lämmöstä ennen palaamista Suomeen, kirjoitti Veikko Huhta 3.4.2020

Botswanan evankelisluterilaiseen kirkkoon kuuluu noin 21 000 jäsentä 40 seurakunnassa. Suomen Lähetysseura tukee kirkon työtä sekä sen hallinnon kehittämistä ja henkilökunnan kouluttamista. Pitkälti vapaaehtoisten seurakuntalaisten varassa toimiva kirkko tekee työtä muun muassa syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten tukemiseksi  aids-epidemian keskellä.

Noin kahden miljoonan asukkaan Botswana sijaitsee eteläisessä Afrikassa. Vuonna 1966 itsenäistynyt maa tunnetaan timanteistaan ja luonnonpuistoistaan, mutta kuivuus vaikeuttaa ruoan tuotantoa ja lihakarjan kasvatusta monilla alueilla. Noin 19 prosenttia kansasta elää köyhyysrajan alapuolella, ja hiv-positiivisten osuus väestöstä on noin 22 prosenttia.