Kouvolan seurakunnan tytöt ja pojat 7–14 v.

www.kouvolanseurakunta.fi/tytotjapojat

Järjestämme kouluikäisille tytöille ja pojille monenlaista toimintaa – kerhoja, retkiä ja leirejä. Kerhopisteitä on eri puolilla seurakuntaa. Koululaisten retkipäivissä melkein pari tuhatta osallistujaa joka toukokuu. Ja leirejäkin on ympäri vuoden.

Tyttöjen ja poikien toiminnasta huolehtivat nuorisotyönohjaajat Tiina Honkanen ja Eveliina Huuskonen sekä hyvä joukko kerhonohjaajia ja isosia.

 

 

Lisätietoa toiminnasta saa Tiinalta p. 0400 672 951 tai Eveliinalta p. 040 610 7343

Postiosoite:
Kouvolan seurakunta                                                                                                                                                                                                              Tiina Honkanen  tai Eveliina Huuskonen                                                                                                                                                                                Savonkatu 40, 45100 KOUVOLA

Käynti: Hovioikeudenkatu 8 HLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

 

Poikia leirillä.

Kerhot

Tule rohkeasti mukaan kerhoihin! Kokkikerhoon ja puutyökerhoon on ilmoittauduttava ennakkoon, muihin kerhoihin ei tarvitse ilmoittautua. Kysy vapaita paikkoja Tiina Honkanen 0400 672 951 .

Kerhot eivät kokoonnu talvilomaviikolla 9. Kerhot päättyvät pääsiäisviikolla vk. 15 

 

 

 

KEVÄT 2022 

 

 

 

PUUTYÖKERHO        

1-6 luokkalaisille 

 ti 17–18.30, Käpylän kirkon puutyöluokka, Käpylänkatu 39 (sisäpiha)

 Ilmoittaudu ennakkoon Tiina Honkaselle p. 0400 672 951

 

KOKKIKERHOT  


Ilmoittaudu ennakkoon Tiina Honkaselle p. 0400 672 951

1–3-luokkalaisille

ma 17-18.30  Lehdokki, Madekuja 1  Täynnä

ma 17-18.30  Käpylän kirkko, Käpylänkatu 39     TÄYNNÄ

ma 17-18.30  Sarkolan seurakuntakoti, Suomenkatu 3     TÄYNNÄ

ma 17-18.30  Koivistontalo, Marjoniementie 7  HUOM! Tämä kerho on 1-6 luokkalaisille!   TÄYNNÄ

 

4-6 luokkalaisille

ti 17-18.30  Lehdokki, Madekuja 1 

ti 17-18.30  Käpylänkirkko, Käpylänkatu 39 

ti 17-18.30  Sarkolan seurakuntakoti, Suomenkatu 3  HUOM! Tämä kerho kokoontuu vain joka toinen tiistai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tyttöleiriläiset löysivät Afrikan tähden.

Leirit ja retket

Tyttöjen ja poikien leirit on tarkoitettu 7–14-vuotialle. Leirit pidetään yleensä Puhjonrannan leirikeskuksessa Valkealassa Rapojärven rannalla. Leireillä tutustumme Raamatun ihmisiin ja tapahtumiin, askartelemme, ulkoilemme ja tutkimme ympäröivää luontoa, leikimme ja laulamme.

Leireistä lähetetään ilmoittautuneille leirikirje, jossa tarkemmat tiedot leirin alkamisesta ja päättymisestä sekä leirivarusteista.

Leireistä voi kysyä lisätietoa  Tiinalta  p. 0400 672 951 tai Eveliinalta p. 040 610 7343. Leiri-ilmoittautumisesta on tiedot kunkin leirin kohdalla.

Kevään 2022  Leirit ja ilmoittautumislinkit. 

 

Talvileiri Puhjonrannassa 28.2.-2.3.2022

 

Tyttöleiri Puhjonrannassa 1.-3.4.2022

 

Ilmoittautumislinkit avautuvat myöhemmin!!

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Kerhonohjaajat ja isoset

Tyttöjen ja poikien kerhoissa ja leireillä toimii iso joukko innostuneita kerhonohjaajia ja isosia. Kerhonohjaajien koulutukseen kuuluvat hiippakunnallinen kerhonohjaajapäivä, rovastikunnalliset tapaamiset sekä oman seurakunnan järjestämä perehdytys.

Jos haluat joukkoon mukaan, ota yhteyttä Tiinaan p. 0400 672 951

 

Ota yhteyttä

Nuorisotyönohjaaja
Kouvolan seurakunta
Savonkatu 40
45100 Kouvola

Virkavapaalla

nuorisotyönohjaaja
Kouvolan seurakunta
Savonkatu 40
45100 Kouvola

Varhaisnuoret

Papin puheet eli teologin tarinat

Pieniä vauvoja ja lapsia täytyy pitää koko ajan silmällä, mutta koululaiset pärjäävät jo monessa asiassa itsekin. Heillä on koulussa ja kavereiden kesken aivan oma maailmansa, joka saattaa monille aikuisille olla aivan vieras. Aikuisten maailmassa tytöt ja pojat jäävät usein pään verran alemmas yleistä keskustelua. Meiltä aikuisilta saattaa unohtua, että maailma näyttää erilaiselta vähän matalammalta katsottuna.

Sama epähuomio koskee myös tietojamme Jeesuksesta. Jouluna juhlitaan Jeesus-vauvaa ja muulloin puhutaan aina aikuisen Jeesuksen opetuksista ja teoista. Liian vähälle huomiolle jää 12-vuotias Jeesus-poika, josta vain Luukas muistaa kirjoittaa (Luuk. 2:41-52).

Jeesuksen vanhemmat menivät joka vuosi Jerusalemiin pääsiäisjuhlille. Kun Jeesus oli tullut kahdentoista vuoden ikään, he taas juhlan aikaan matkasivat sinne, niin kuin tapa oli. Juhlapäivien päätyttyä he lähtivät paluumatkalle, mutta poika jäi vanhempien huomaamatta Jerusalemiin. Nämä luulivat hänen olevan matkaseurueessa ja kulkivat päivän matkan, ennen kuin alkoivat haeskella häntä sukulaisten ja tuttavien joukosta. Kun he eivät löytäneet häntä, he palasivat Jerusalemiin jatkaen etsintäänsä.

Vastuuseen ja aikuisuuteen kasvattamiseen kuuluu vapauden antaminen. Tätä vapautta on sitten käytettävä vastuullisesti. Aina toisinaan on tehtävä tilannekatsaus ja turvallisuustankkaus - puolin ja toisin. Vasta kun jotakin on vialla, asioihin on puututtava. 12-vuotias osaa monessa pitää huolta itsestään ja hoitaa asioitaan, mutta ei häntä voi silti jättää aivan oman onnensa nojaan. Vastuulliset vanhemmat ryhtyvät tarpeellisiin toimiin.

Kolmen päivän kuluttua he löysivät hänet temppelistä. Hän istui opettajien keskellä, kuunteli heitä ja teki heille kysymyksiä. Kaikki, jotka kuulivat mitä hän puhui, ihmettelivät hänen ymmärrystään ja hänen antamiaan vastauksia. Hänet nähdessään vanhemmat hämmästyivät kovasti, ja hänen äitinsä sanoi: "Poikani, miksi teit meille tämän? Isäsi ja minä olemme etsineet sinua, ja me olimme jo huolissamme." Jeesus vastasi heille: "Mitä te minua etsitte? Ettekö tienneet, että minun tulee olla Isäni luona?" Mutta he eivät ymmärtäneet, mitä hän tällä tarkoitti. Jeesus lähti kotimatkalle heidän kanssaan, tuli Nasaretiin ja oli heille kuuliainen. Kaiken, mitä oli tapahtunut, hänen äitinsä kätki sydämeensä.

Perikoopin eli evankeliumikatkelman lopussa on mielestäni kolme huomionarvoista kohtaa, joiden äärellä kannattaa viivähtää.

Ensinnä Luukas kirjoittaa, että Jeesus istui temppelissä teologien keskellä, kuunteli ja kyseli - siis keskusteli. Pienellä 12-vuotiaalla pojalla oli arvokasta ja tärkeää sanottavaa, josta oppineet aikuisetkin saattoivat ammentaa. Me aikuiset unohdamme liian usein, että on myös meitä pään verran lyhyemmältä maailmaa katsovien joukko, joiden ajatukset ansaitsevat tulla kuulluksi. Me kaikki olemme keskeneräisiä kasvussamme ihmisiksi ja kristityiksi. Lasten ajatuksia ei saa sivuuttaa, ne kun eivät usein olekaan yksinkertaisia, lapsellisia tai itsestäänselviä.

Toiseksi aikuiset eivät vain aina kerta kaikkiaan ymmärrä, mitä lapset tarkoittavat. Luukkaan perikoopissa Jeesus-poika on oikeassa ja asiansa ytimessä, mutta vanhemmat eivät älyä hänen sanojensa merkitystä - vaikka ehkäpä heidän pitäisi, sillä eihän ensimmäisestä joulusta ole kulunut kuin 12 vuotta.

Kolmanneksi pitäisi kuitenkin ottaa esimerkkiä äiti-Mariasta, joka taas kätki kaiken sydämeensä ja tutkisteli sitä. Sitäkin, mitä ei ymmärrä, voi silti arvostaa ja vaalia. Toista ihmistä - lasta tai aikuista - ei saa ulkoapäin selittää loppuun tai ymmärtää tyhjäksi.

Jeesukselle karttui ikää ja viisautta; Jumalan ja ihmisten suosio seurasi häntä.

Siunatkoon hyvä Jumala - Isä ja Poika ja Pyhä Henki - kaikkia tyttöjä ja poikia ja myös meitä aikuisia.

Mikko W.