Kaste, häät ja hautajaiset voidaan järjestää rajatulla osallistujamäärällä

Kouvolan seurakunnat seuraavat viranomaisten ohjeita tilaisuuksien järjestämisestä turvallisesti. Uusimman ohjeistuksen mukaan kirkollisissa toimituksissa, kuten kaste, häät ja hautaan siunaaminen, noudatetaan 6 henkilön osallistujamäärää. Henkilömäärään ei lasketa mukaan seurakuntien työntekijöitä. Kirkollisissa toimituksissa voivat olla läsnä kaikkein lähimmät omaiset, vaikka tämä hieman ylittäisikin annetun 6 henkilön rajan. Asiasta on sovittava erikseen toimituksen suorittavan papin kanssa. Toimitusten käytännön järjestelyistä sovitaan yhteistyössä omaisten kanssa.

Kasteen, häät ja hautajaiset voi edelleen järjestää seurakuntien tiloissa, joissa noudatamme turvaohjeita. Seurakunnan tiloissa ei voi järjestää yksityisiä juhlatilaisuuksia tai siunaustilaisuuksia huhtikuun aikana.

Toimitusvaraukset-yksikön asiakaspalvelupiste on auki ja palvelee asiakkaita Kouvolan seurakuntakeskuksella Savonkadulla turvaohjeita noudattaen.

Rajoitukset ovat voimassa 30.4.2021 saakka.
Poikkeustilanteessa käytännöt saattavat muuttua hyvin nopeasti. Seuraathan viestintäkanaviamme, kiitos.