Surun ja sairauden kohdatessa

Surun ja sairauden kohdatessa on tärkeää voida puhua tunteistaan ja ajatuksistaan. Keskusteluapua seurakunnissa saat papeilta ja diakoniatyöntekijöiltä sekä sairaalapapeilta, jotka auttavat sairauden ja surun kysymyksissä sairaaloissa.

Sairaalasielunhoito

Sairaalasielunhoito on tukenasi erilaisissa sairauden, kuoleman ja huolen teemoissa. Olemme sairastuneita, heidän läheisiään ja terveydenhuollon henkilökuntaa varten - ja niitä varten, joita em. teemat mietityttävät. Tapaamispaikkoina toimivat osastot, sairaalapappien työhuoneet ja joskus myös kodit.

Meihin voi ottaa rohkeasti ja matalalla kynnyksellä yhteyttä puhelimella ja sähköpostitse!

Sairaalapastorit Kari Niemelä 040 836 9260 ja Tuula Ylikangas 040 674 0160 ( 50 %)

Sairaalapastorit ovat tavattavissa arkisin. Viikonloppuisin kiireellisissä tilanteissa seurakuntien papit palvelevat.

Sairaalapastorien yhteystiedot

Seurakuntien surutyö

Surun kohdatessa sinulla on mahdollisuus keskustella kahden kesken diakoniatyöntekijän kanssa. Hän tulee pyydettäessä kotikäynnille. Luottamuksellisissa keskusteluissa voi jakaa mieleen nousevia tunteita ja ajatuksia. Seurakunnissa ohjataan myös sururyhmiä, joissa läheisensä menettäneet voivat kokoontua keskustelemaan ja läpikäymään menetykseen liittyviä asioita.

Älä jää surusi kanssa yksin, ota rohkeasti yhteyttä oman seurakuntasi surutyötä tekevään diakoniatyöntekijään.

Silloin kun en itse jaksa ollenkaan,
kun on kaikki voima poissa kokonaan, tule sinä Jeesus.
Tällaisena jään pienen lapsen lailla syliin lepäämään.

- Anna-Mari Kaskinen

Auringonlasku pilkottaa puiden takaa tyynen järven yli.

Anjalankosken seurakunta
Valtatie 12
46900 Inkeroinen

Alueet: Myllykoski, Keltakangas, Ummeljoki

Kappalainen, ma. sairaalapastori (50%)
Elimäen seurakunta
Seurakuntatoimisto, Mettäläntie 3.
47200 Elimäki

Diakonia ja auttaminen, vanhukset, laitokset ja sairaalat.

Diakoni vs.
Kouvolan seurakunta

Surevat, vapaaehtoiset

Diakonissa