Rippikoulut Anjalankoskella

nsv

Vuoden 2020 riparit

TIEDOTE RIPPIKOULULAISILLE JA HUOLTAJILLE KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSISTA KOUVOLAN SEURAKUNTIEN RIPPIKOULUIHIN

Seurakunnat ovat saaneet Kirkkohallitukselta ohjeet Koronavirukseen liittyen. Seurakuntien kokoavatoiminta on toistaiseksi peruttu.  Jumalanpalvelukset pidetään sanajumalanpalveluksina. Ajantasaiset tiedot löytyvät nettisivuilta www.kouvolanseurakunnat.fi/tapahtumat.
Rippikoululaisia koskevien kevään tapaamisten osalta ja riparipassin leimojen keräämisestä olemme päättäneet seuraavasti:
1.     Oman ripariryhmän messukäynti korvataan vapaavalintaisella jumalanpalvelus käynnillä, jonka voi käydä toukokuun loppuun mennessä missä jumalanpalveluksessa tahansa.
2.     Nuorten tapahtuma/ nuortenilta- merkintää ei voi tässä vaiheessa hakea. Tiedotamme mahdollisuuksista myöhemmin

3.     Ryhmäkohtaiset hautausmaakäynnit suoritetaan itsenäisen tehtävän avulla hautausmaalla. Saat tehtävän sähköpostiisi pääsiäisen jälkeen.
4.       Keväälle suunnitellut ryhmäkohtaiset tapaamiset suoritetaan tehtävällä, jonka saat sähköpostiin.
5.       Vanhempainillat pyritään järjestämään ennen rippikoulun intensiivijaksoa.
6.       Intensiivi/leirijakso pyritään pitämään suunnitellusti. Muutoksista tiedotamme.

Jumalanpalvelukseen mennessä huomioi seuraavat seikat:
1. Yhteisiin tapaamisiin ei saa tulla, jos on kuumetta tai flunssan oireita.
2. Käsihygieniasta huolehditaan erityisen hyvin: kädet pestään saippualla ja lämpimällä vedellä, kuivataan huolellisesti paperiin.
3. Yskitään ja aivastetaan kertakäyttönenäliinaan tai kyynärtaipeeseen.
4. Emme kättele tai halaa.

Jos jumalanpalveluksiin meneminen varotoimista huolimatta tuntuu ylivoimaiselle. Tässä mukana korvaava tehtävä mahdollisuus:
Jos sinulla on netti käytössäsi, katso Yle Areenasta nojatuolikirkko tai TV jumalanpalvelus. Huomaa, että Nojatuolikirkot ovat rajallisen ajan Yle areenassa katsottavissa. Nojatuolikirkko kestää puolisen tuntia/ TV jumalanpalvelus kestää tunnin ja korvaa riparipassin messu/jumalanpalvelusmerkinnän. Kirjaa ylös minkä kirkkovuoden pyhän kirkko kyseessä ja esityspäivämäärä? Mistä aiheesta puhutaan? Mistä kertovat laulut? Keitä esiintyjiä nojatuolikirkossa on? Mitä mietteitä sinulle heräsi?

Tehtävä palautetaan sähköpostilla oman seurakuntasi rippikoulupapille.

Rippikouluterveisin
Kouvolan seurakuntien rippikoulupapit

Puhjo 1: 1-8.6.2020 Puhjonranta. 120e konfirmaatio 14.6.2020 klo 10 Anjalan kirkko.

City: 3-12.6.2020 Myllykosken seurakuntakoti, konfirmaatio 14.6.2020 klo 13 Myllykosken kirkko.

Puhjo 2: 29.6-6.7.2020 Puhjonranta. 120e konfirmaatio 12.7.2020 klo 10 Sippolan kirkko.

Puhjo 3: 7-14.7.2020 Puhjonranta. 120e konfirmaatio 19.7.2020 klo 10 Inkeroisten kirkko.

Kouvolan seurakuntien yhteiset riparit 2020

Näille ripareille voi ilmoittautua nuoria kaikista Kouvolan seurakunnista

1. YHTEINEN Hiihtisripari Puhjonrannassa 22.-29.2.2020, konfirmaatio su 26.4. klo 10 Kouvolan Keskuskirkossa. Vietä koulun talviloma riparipuuhissa. Tämä vaihtoehto on erityisen hyvä Sinulle, joka harrastat aktiivisesti jotain kesälajia ja kesän viikot ja viikonloput ovat jo täynnä toimintaa. Seurakuntaan tutustumista sekä ennen leirijaksoa että sen jälkeen. Leirimaksu 120 €. Lisätietoja Heidi Arponen p. 044 422 1307, heidi.arponen@evl.fi

2. YHTEINEN Kesäripari Puhjonrannassa 16.-23.7.2020, konfirmaatio su 26.7. klo 10 Kouvolan Keskuskirkossa. Tämä ripari on tarkoitettu erityisesti kaveriporukoille, jotka ovat yhtymän eri seurakunnista ja haluavat samalle leirille. Leirimaksu 120 €. Lisätietoja Tuuli Kotisalo p. 040 849 8822, tuuli.kotisalo@evl.fi.

3. YHTEINEN Vironripari järjestetään vaatimattomassa majoituksessa Viron Kuressaaressa 6.−14.7., konfirmaatio su 19.7. klo 10 Kuusankosken kirkossa. Leirimaksu 290 €. Lisätietoja David Paski puh. 040 775 4931, david.paski@evl.fi.
  4. YHTEINEN Sportitaideripari 15.−22.7. Puhjonrannassa. Riparilla on musaa, sporttia ja kuvista. Konfirmaatio Myllykosken kirkossa su 26.7. klo 13. Leirimaksu 140 €. Lisätietoja Johanna Pesonen p. 040 513 0615, johanna.pesonen@evl.fi

Mitä rippikouluun kuuluu?

Rippikoulu koostuu seuraavista tapaamisista/ tapahtumista ja jaksoista:

1) Aloituskirkko ja ripari-info sunnuntai 3.11.2019 klo 18 Inkeroisten kirkossa. Siellä jaetaan ryhmäkohtainen info ja leimakortit.

2) Leimakortin merkintöjen kerääminen itsenäisesti

3) Oman ryhmän ennakkotapaamiset. Ajankohdat oman ryhmän kirjeessä.

4) Oman ryhmän hautausmaakäynti. Ajankohta näkyy oman ryhmän kirjeessä.

5) Rippikoulun intensiivijakso - leiri tai päiväkoulu

6) Konfirmaatioharjoitus ja palaute

7) Konfirmaatiomessu
HUOM! Oman ryhmän konfirmaatiomessuun osallistuminen kuuluu rippikouluun, vaikka nuorta ei konfirmoitaisi

Aikuisrippikoulu

Jos rippikoulu jäi käymättä 15- vuotiaana....

Voi sen käydä täysi-ikäisenäkin. Keväällä 2020 on aikuisilla mahdollisuus leirimuotoiseen ripariin. Ripari opetuskäydään viikonlopun aikana leirillä. Aikuisten ripari on tarkoitettu Kouvolan alueella asuville. Ajankohta sopii mm kesähäitä suunnitteleville. Tai jos tiedät, että sinua tullaan pyytämään kummiksi ja ripari käymättä - ilmoittaudu mukaan! Tiedustelut ja ilmoittautumiset Rippikoulupappi Johanna Pesonen.

Aikuiset voivat käydä rippikoulun myös yksityisesti. Osa tehtävistä on mahdollista suorittaa ns verkossa. Kysy lisää rippikoulupapilta.

Kappalainen
Anjalankosken seurakunta