Rippikoulut Kuusankoskella ja Jaalassa

Rippikoulut 2023

Ilmoittautuminen rippikouluihin tapahtuu lomakkeella, jonka linkki tulee näkyviin syyskuussa. Vuonna 2023 15-vuotta täyttävät seurakunnan jäsenet saavat rippikouluista tiedon kotiin. Ilmoittautumisaika on 8.9.-2.10.2022. Rippikouluvaihtoehtoihin voit kuitenkin jo tutustua etukäteen rippikouluesitteen ja näiden sivujen avulla.

Kuusankosken ja Jaalan rippikouluesite

Rippikoulutietoa pähkinänkuoressa

Rippikoulu perustuu Jeesuksen antamaan kaste- ja lähetyskäskyynLinkki avautuu uudessa välilehdessä (Matt. 28:18-20). Seurakunnan jäseniksi tullaan kasteessa ja rippikoulu on kasteopetusta. Useimmat on kastettu pian syntymän jälkeen ja siksi on tärkeää, että myöhemmin annetaan opetusta kristillisen uskon perusteista. Rippikoulussa nuori saa kristinuskon pohjalta rakennusaineita maailmankuvaansa sekä -katsomukseensa ja oppii näkemään uskon koko elämää kantavana voimana. Kukin ihminen muodostaa oman yksilöllisen maailmankuvansa kokemustensa ja aistihavaintojensa perusteella. Tästä johtuen maailmankuvat saattavat olla hyvinkin erilaisia. Maailmankatsomus sisältää maailmankuvan lisäksi myös henkilön arvomaailman. Rippikoulu toimiikin tärkeiden arvojen välittäjänä. Siellä korostetaan muun muassa kristillistä  lähimmäisenrakkauden periaatetta ja ihmisen vastuuta luonnon hyvinvoinnista.

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon. Sana konfirmaatio tarkoittaa vahvistamista. Siis: Jumala ja paikalla oleva seurakunta vahvistavat sinua rukoillen ja siunaten.

Konfirmaatiossa nuorelta kysytään: Tahdotko Jumalan armon avulla osoittaa tämän uskon elämässäsi? Eli pallo siirtyy nuorelle, juuri sinulle! Ei ole tiettyä kristityn mallia, ei tiettyjä portaita kiivettäväksi, jotta eläisi oikein kristittynä. Tarvitaan tahtoa ja Jumalan armo. Mitä uskon osoittaminen omassa elämässä voisi tarkoittaa, sinun kohdallasi? Näiltä sivuilta voit löytää joitakin tapoja kokoontua yhteen Kuusankosken seurakunnassa tai voit olla lähimmäinen toisille, rukoilla, kunnioittaa luomakuntaa ja kaikkea elävää.

Rippikoulu on tutkimusmatka elämän peruskysymyksiin. Sen aikana tutustutaan kristinuskon sisältöön, seurakuntaan ja sen toimintaan. Porukalla pohditaan mitä kristillinen usko, seurakunta ja Jumala voivat merkitä ihmisen elämässä.

Iltarippikoulu kokoontuu kerran viikossa. Leiririppikoulut aloittavat ryhmäkohtaiset kokoontumisensa vuodenvaihteessa. Keväällä on tutustumiskäyntejä mm. jumalanpalveluksiin ja muuhun seurakunnan toimintaan.

Rippikouluun tuleminen on täysin vapaaehtoista, mutta siihen kuuluu tietty sisältö ja ohjelma. Rippikoulun voit käydä aikaisintaan sinä vuonna, jona täytät 15 vuotta. Rippikoulu päättyy konfirmaatiotilaisuuteen, joka on myös vapaaehtoinen. Rippikoulun käytyäsi olet oikeutettu kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen. Konfirmoituna saat itsenäisesti osallistua ehtoollisen viettoon. Saat äänestää 16 -vuotiaana ja olla ehdokkaana kirkollisissa vaaleissa täytettyäsi 18 vuotta. Konfirmoituna saat myös toimia kastettavan kummina.

 

tennarit ja alba

Kouvolan seurakuntien yhteiset riparit 2023

Näille ripareille voi ilmoittautua nuoria kaikista Kouvolan seurakunnista

 

 

  1. YHTEINEN Retkiripari 6.-14.6.2023 Lieksan Nurmijärvellä ja melontaosuus Jongunjoella. Konfirmaatio 18.6. Kuusankosken kirkossa. Leirimaksu 290€. Lisätietoja Harri Järvensivu, harri.jarvensivu@evl.fi, p. 040 518 7010.

  2. YHTEINEN Sporttitaideripari Puhjonrannassa 20.-27.7.2023, konfirmaatio su 30.7. Sippolan kirkossa. Kuuluuko harrastuksiisi tai mielenkiinnon kohteisiisi musiikki, kuvataide tai urheilu? Tällä leirillä muun riparityöskentelyn ohessa perehdytään riparin teemoihin työpajoissa musan, sportin ja kuviksen kautta. Leirimaksu 140 €. Lisätietoja Johanna Pesonen p. 040 513 0615, johanna.pesonen@evl.fi  

  3. YHTEINEN Kesäripari Puhjonrannassa 28.7.-4.8.2023, konfirmaatio su 6.8. Kouvolan Keskuskirkossa. Tämä ripari on tarkoitettu erityisesti kaveriporukoille, jotka ovat yhtymän eri seurakunnista ja haluavat samalle leirille. Leirimaksu 120 €. 

  4. YHTEINEN Syyslomaripari 20.-27.7.2023 Puhjonrannassa, konfirmaatio 29.10.2023 Kuusankosken kirkossa. Jos kesäsi täyttyy muista menoista tai harrastuksista, tule syyslomariparille! Leirimaksu 120 euroa. Yhteyshenkilö Mirva Lehtinen, mirva.lehtinen@evl.fi, p. 040 545 7728.

  5. YHTEINEN Pienryhmäripari Niinirannassa 28.2.-4.3.2023, konfirmaatio 28.5.2023 Voikkaan kirkossa. Onko sinun helpompi keskittyä, oppia ja osallistua pienessä ryhmässä? Tälle riparille otetaan 4-10 nuorta ja opiskelu tapahtuu pienessä ryhmässä. Pienryhmäripariin sisältyy myös joitakin kaupunkipäiviä. Leirimaksu 120€. Lisätietoja Mirva Lehtinen, mirva.lehtinen@evl.fi, p. 040 545 7728.