Rippikoulut 2022 Kouvolan seurakunnassa

Rippikouluryhmät on nyt jaettu ja tieto omasta ryhmästä on lähetetty ilmoittautumislomakkella kertomaasi sähköpostiosoitteeseen.

Vuoden 2022 riparit starttaavat sunnuntaina 21.11. klo 17 starttikirkosta. Tilaisuus järjestetään tämänhetkisten alueellisten rajoitusten puitteissa paikan päällä, mutta se myös striimataan Kouvolan seurakunnan YouTube kanavalle. Ethän siis tule kirkkoon pienissäkään hengitystieinfektion oireissa! Tilaisuus kuuluu osaksi rippikouluvuotta ja ryhmien tapaamisia - tilaisuudessa jaetaan myös tuikitarpeellisia infoja kevättä koskien. Mikäli et pääse paikalle, seuraathan sen YouTubesta ja teet sähköpostitse saapuneen korvaavan tehtävän.

Vanhempien toivotaan seuraavan tilaisuutta ja infoja striimin välityksellä.

Rippikouluvuoden aikana haluamme kohdata myös teitä perheenjäseniä. Seurakunta tarjoaa tukea monenlaisiin elämäntilanteisiin, monenlaista toimintaa perheille ja perheen pienimmille, apua ja tukea taloudellisiin kysymyksiin tai perhe-elämän solmukohtiin. Ole rohkeasti yhteydessä!

Leppäkerttu

KOUVOLAN SEURAKUNNAN OMAT RIPARIT

Päiväripari järjestetään Kouvolan keskustassa seurakunnan tiloissa 6.-12.6. Ripariin kuuluu myös ennakkopäiviä keväällä. Päiväriparin ruokamaksu on 40 euroa. Konfirmaatio on Kouvolan Keskuskirkossa su 12.6.

Puhjo 1 rippikoululeiri:  6.-13.6., konfirmaatio su 19.6. Kouvolan Keskuskirkossa

Puhjo 2 rippikoululeiri:  27.6.-4.7., konfirmaatio su 10.7. Kouvolan Keskuskirkossa

Puhjo 3 rippikoululeiri:  13.-20.7., konfirmaatio su 24.7. Kouvolan Keskuskirkossa

Puhjo 4 rippikoululeiri:  21.-28.7., konfirmaatio su 31.7. Kouvolan Keskuskirkossa

KOUVOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISET RIPARIT

YHTEINEN Talviripari 27.2.-5.3. Puhjonrannassa, konfirmaatio su 24.4. Kouvolan Keskuskirkossa. Jos kesä on jo täynnä ohjelmaa, talviripari on hyvä vaihtoehto! Seurakuntaan tutustutaan ennen leiriä ja sen jälkeen. Leirimaksu 120 euroa. Lisätietoja: Hannu Kähärä, puh. 040 592 1130.

YHTEINEN Sporttitaideripari 13.-20.7. Puhjonrannassa, konfirmaatio su 24.7. Sippolan kirkossa. Leirillä erityisesti musiikkia, kuvista ja urheilua. Leirimaksu 140 euroa. Lisätietoja: Johanna Pesonen, puh. 040 513 0615.

YHTEINEN Kesäripari 29.7.-5.8. Puhjonrannassa, konfirmaatio su 7.8. Kouvolan Keskuskirkossa. Tämä leiri on erityisesti kaveriporukoille, jotka kuuluvat yhtymän eri seurakuntiin. Leirimaksu 120 euroa. Lisätietoja: Ellen Kiviharju, puh. 040 849 8822.

YHTEINEN Pienryhmäripari 29.7.-5.8. Puhjonrannassa, konfirmaatio su 7.8. Voikkaan kirkossa. Tämä leiri on suunnattu nuorille, joille opiskelu tai toimiminen suuressa ryhmässä on haastavaa. Leirille otetaan 4-10 nuorta. Osa leirin ohjelmasta toteutetaan yhteistyössä Kesäriparin kanssa. Leirimaksu 120 euroa. Lisätietoja: Heidi Arponen, puh. 044 422 1307.

KEHITYSVAMMAISTYÖN Pienryhmäripari 6.-10.6. Niinirannassa, konfirmaatio su 12.6. Voikkaan kirkossa. Tämä leiri on tarkoitettu nuorille, joilla on kehitysvammadiagnoosi tai merkittäviä haasteita oppimisessa. Leirille otetaan 4-10 nuorta. Leirimaksu 100 euroa. Lisätietoja ja ilmoittautuminen: Tero Kajander, puh. 0400 880 218. Näkö- ja kuulovammaisten riparit järjestetään valtakunnallisesti. Lisätietoa saa Kouvolan seurakunnan diakoniatoimistosta. 

Rantahiekassa tuohuskynttilöitä sydämen muotoon aseteltuna.

Rippikoulun järjestys- ja turvallisuussääntö

Kaikissa Kouvolan seurakunnan rippikouluissa noudatetaan yhteistä järjestys- ja turvallisuussääntöä, joka takaa turvallisten ja laadukkaiden rippikoulujen järjestämisen.

Rippikoulun turvallisuus- ja järjestyssääntö

Huojennusanomus rippikoulumaksusta

Kouvolan seurakunnan jäsen voi saada huojennusta rippikoulumaksusta, mikäli perheen talous on tiukalla. Huojennusta haetaan erillisellä lomakkeella, joka palautetaan rippikoulutyötä johtavalle papille, Tuuli Kotisalolle, osoitteeseen Savonkatu 40, Kouvola.

Huojennusanomus rippikoulumaksusta

 

Rippikoulun käymiseen kuuluu

1) Rippikoululaisten starttikirkko su 21.11.2021 klo 17 Kouvolan Keskuskirkossa.
2) Ripariryhmän omat tapaamiset ja jumalanpalvelukset (ajankohdat ilmoitetaan starttikirkossa)
3) Kaikkien ripareiden yhteiset tapaamiset 
4) Nuoren ja huoltajan yhteinen ilta tai vanhempainvartti
5) Itsenäisiä tehtäviä, joiden avulla tutustutaan kotiseurakuntaan
6) Palvelutehtävän suorittaminen
ja lopulta
7) Leiri tai päiväkoulu
8) Konfirmaatioharjoitus
9) Konfirmaatiomessu

HUOM! Konfirmaatiomessu kuuluu osaksi rippikoulua myös niille nuorille, joita ei konfirmoida.

 

Ota yhteyttä

Seurakuntapastori
Kouvolan seurakunta

Virkavapaalla

Seurakuntapastori
Kouvolan seurakunta
Savonkatu 40
45100 Kouvola

Rippikoulutyö

Rippikoulu on unohtumaton elämysmatka. Sen aikana tutustutaan elämän peruskysymyksiin, kristinuskoon ja Raamattuun sekä seurakuntaan ja sen toimintaan. Porukalla pohditaan mitä kristillinen usko, seurakunta ja Jumala voivat merkitä ihmisen elämässä.

Kouvolan seurakunta tarjoaa neljä leiriä sekä kaupunkirippikoulun, joka kokoontuu Kouvolan keskustassa seurakunnan tiloissa.

Rippikoulumatkalla pääset tutustumaan kotiseurakuntasi elämään. Eri tapahtumista tiedotamme Instagramissa @kvlsrk sekä seurakuntayhtymän yhteisellä tilillä @betoniristi. Seuraile myös IG-livejä ja storya. YouTubessa oma kanavamme on Kouvolan seurakuntanuoret.

Rippikouluun tuleminen on täysin vapaaehtoista, mutta siihen kuuluu tietty sisältö ja ohjelma. Sen voit käydä aikaisintaan sinä vuonna jona täytät 15 vuotta. Rippikoulu päättyy konfirmaatiotilaisuuteen, joka on myös vapaaehtoinen. Rippikoulun käytyäsi olet oikeutettu kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen. Konfirmoituna saat itsenäisesti osallistua ehtoollisen viettoon. Saat äänestää 16-vuotiaana ja olla ehdokkaana kirkollisissa vaaleissa täytettyäsi 18 vuotta. Konfirmoituna saat myös toimia kastettavan kummina.

Aikuisrippikouluun voi ilmoittautua ottamalla yhteyttä rippikoulusta vastaavaan pastoriin.