Uutislistaukseen

Vihille vaivattomasti 24.2. Myllykosken kirkossa

Hääpäivä-tapahtuma tarjoaa helpon ja kauniin tavan solmia avioliitto. Läsnä vain pieni joukko hääparille tärkeitä ihmisiä, tai halutessaan ”tahdon” voi sanoa vain kahden kesken. Ilmoittautuminen vihkimiseen 19.1. mennessä.

Hääpari alttarilla, sulhanen pujottaa sormuksen morsiamen nimettömään.

Vuoden 2023 Hääpäivässä päivämäärällä 2.3.2023 vihittiin viisi paria Valkealan kirkossa. Kuva: Johannes Wiehn.

Kouvolan seurakuntayhtymän seurakunnat järjestävät vuosittain Hääpäivä-vihkitapahtuman. Vuoden 2024 Hääpäivää vietetään 24. helmikuuta Myllykosken kirkossa. Hääpäivä muistuttaa, ettei kirkkohäiden tarvitse olla suuret. Tapahtuma tarjoaa vaivattoman, yksinkertaisen ja kauniin tavan solmia avioliitto. Ei suuria suunnitelmia, ei häästressiä – vain pieni joukko hääparille tärkeitä ihmisiä, tai halutessaan ”tahdon” voi sanoa vain kahden kesken. 

Ennakkoilmoittautuminen vihkimiseen 19.1. mennessä ja avioliiton esteiden tutkinta 9.2. mennessä

Hääpäivänä vihkimisiä järjestetään Myllykosken kirkossa puolen tunnin välein. Paikalle voi kutsua sukulaisia ja ystäviä. Tarvittaessa kaksi todistajaa järjestyy myös seurakunnan kautta. 

Ilmoittautuminen vihkimiseen tulee tehdä 19. tammikuuta mennessä Anjalankosken seurakuntatoimistoon puhelimitse p. 040 521 6215 (ma-to klo 10-13) tai sähköpostilla anjalankosken.seurakunta@evl.fi.

Pyyntö avioliiton esteiden tutkinnasta tulee tehdä 9.2. mennessä, esimerkiksi sähköisen asiointipalvelun kautta verkko-osoitteessa esteidentutkinta.fi. Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kirkollisen vihkimisen edellytyksenä on kirkon jäsenyys ja suoritettu rippikoulu. Riittää, että toinen vihittävistä on evankelis-luterilaisen kirkon jäsen ja toinen jonkun muun kristillisen kirkko- tai uskontokunnan jäsen. Jos rippikoulu on jäänyt väliin, kotiseurakunnan rippikoulutyöstä vastaavalta papilta voi tiedustella yksityisrippikoulun mahdollisuutta. 

Alttarille häämarssin tahdissa

Vihkiparilla on mahdollisuus astella alttarille häämarssin tahdissa. Kanttorit ovat valinneet valmiiksi muutamia häämarsseja, joista vihkipari voi valita omansa. Mukana on klassikoita, kuten Toivo Kuulan Häämarssi sekä Erkki Melartinin Prinsessa Ruususen juhlamarssi. Kaikki häämarssivaihtoehdot löytyvät Hääpäivän verkkosivuilta kouvolanseurakunnat.fi/haapaiva.

Vihkitapahtuma järjestetään yhdeksättä kertaa 

Ensimmäinen Kouvolan seurakuntien vihkitapahtuma järjestettiin Hääyö-nimellä vuonna 2010. Tapahtuma onnistui yli odotusten, ja pareja vihittiin yhteensä 36. Vuodesta 2016 alkaen Kouvolan seurakunnissa on järjestetty vuosittain Hääpäivä-tapahtuma. Ensimmäinen Hääpäivä järjestettiin kesäkuussa 2016. Silloin toisilleen sanoi ”tahdon” yhteensä 24 paria. Viime vuosina Hääpäivässä on vihitty neljästä kuuteen paria. Pandemiavuonna 2020 tapahtumaa ei järjestetty. 

Lisätietoja Hääpäivästä 24.2.2024Linkki avautuu uudessa välilehdessä

2024-01-03 12:20:00.0