Uutislistaukseen

Kirkkomusiikkiviikko järjestetään Kuusankoskella jo 23. kertaa

Kuusankosken Kirkkomusiikkiviikolla 5.-12.11. kuullaan mm. improvisointia ja kaksi erilaista Requiemia. Konserttipaikkana toimii Kuusankosken kirkko.

Muusikolla on kädessään sello ja keyboard.

Perjantaina 10.11. klo 18 Kuusankosken kirkossa esiintyy moni-instrumentalisti Hale Heikkilä, joka vie kuulijansa uusiin äänimaisemiin. (Kuva: Markus Pentikäinen)

Kuusankosken seurakunnan järjestämä Kirkkomusiikkiviikko alkaa heti pyhäinpäivän jälkeisenä sunnuntaina 5. marraskuuta. Mikä sopiikaan ajankohtaan paremmin kuin Mozartin Requiem. Requiem tarkoittaa katolista sielunmessua, jossa rukoillaan kuolleiden puolesta. Requiemin esittää Kaakon Kamarikuoro, Kamarikuoro Aava ja kymenlaaksolaisista muusikoista koostuva Requiem-orkesteri, sekä neljä laulusolistia. Konsertin johtaa Esa Heikkilä

Kirkkomusiikkiviikon ja Pohjois-Kymen musiikkiopiston yhteistyö on muodostunut jo traditioksi. Maanantain konsertissa esiintyvät musiikkiopiston laulunopiskelijat. He esittävät opettajista koostuvan orkesterin säestyksellä J.S. Bachin kantaattien ja oratorioiden aarioita. Samassa konsertissa jaetaan myös Tapani Rautasuon rahaston stipendit kuusankoskelaisille musiikinopiskelijoille.  

Kirkkomusiikkiviikon ensimmäinen improvisaatiokonsertti kuullaan, kun tiistai-iltana saksofonisti Esa Pietilä improvisoi eri aikakausien musiikista.  

Keskiviikkona kuullaan virsiä uudella otteella, kun lauluyhtye Taivaanrannan valolokki esiintyy.  

Torstaina kuullaan Verdin ”parhaaksi oopperaksi” kutsuttu Requiem. Tässä esityksessä ei kuullakaan suurta orkesteria ja kuoroa, vaan neljää laulusolistia ja Kymenlaakson parhaita urkuja urkuri Ilpo Laspaksen soittamana.  

Improvisaation maailmaan päästään taas perjantaina, kun moni-instrumentalisti Hale Heikkilä vie kuulijansa uusiin äänimaisemiin.  

Lauantaina kuullaan n. 120 hengen suurkuoroa, kun Kymenlaakson kirkkomusiikkipiirin kuorot ja kanttorit esiintyvät. 

Viikon ohjelma huipentuu isänpäivänä, kun kuusankoskelainen Marco Lundberg orkestereineen kiipeää lavalle ja esittää suuria lauluja niin maailmalta kuin meiltä Suomesta.

Kolmeen kirkkomusiikkiviikon konserttiin on vapaa pääsy ja ohjelmamaksu. Viiteen konserttiin pääsee ainoastaan ovella ostetulla lipulla. Lippujen hinta on pyritty pitämään mahdollisimman matalana, jotta hinta ei tulisi esteeksi konsertteihin pääsylle. 

Katso Kirkkomusiikkiviikon ohjelmisto

2023-10-31 16:55:34.0