Uutislistaukseen

Earth Hour sammuttaa valoja 23.3.

Kouvolan seurakuntayhtymä osallistuu ilmastotapahtumaan 23.3. klo 20.30–21.30 sammuttamalla valot aikaohjatuista kohteistaan.
 

Kouvolan Keskuskirkon risti loistaa yön pimeydesssä.

Kouvolan Keskuskirkon pihavalot sammutetaan 23.3. ilmastotapahtuman ajaksi, mutta kirkon risti jätetään valaistuksi. (Kuva: Kouvolan seurakuntayhtymä)

Kouvolan seurakuntayhtymä kantaa vastuuta luomakunnasta osallistumalla Earth Hour -ilmastotapahtumaan lauantaina 23. maaliskuuta klo 20.30-21.30. Silloin sammutetaan valot seuraavista seurakuntayhtymän kohteista, joissa on aikaohjaus valoille: Anjalan, Myllykosken, Käpylän, Jaalan ja Voikkaan kirkot, Kouvolan ja Kuusankosken seurakuntakeskus, Anjalan ja Mielakan seurakuntatalo, Sarkolan seurakuntakoti, Koivistontalo, Niinirannan toimintakeskus sekä Kouvolan vanhan hautausmaan huoltorakennus. Kouvolan Keskuskirkon pihavalot sammutetaan ilmastotapahtuman ajaksi, mutta kirkon risti jätetään valaistuksi. 

Valojen sammuttaminen on symbolinen ele, jolla osoitetaan huomiota ilmastonmuutoksen kiihtymiselle ja luonnon monimuotoisuuden köyhtymiselle. Kyseessä ei siis ole sähkön- tai energiansäästötempaus.

Earth Hour kannustaa vastuullisuuteen

Ympäristöjärjestö WWF:n järjestämä Earth Hour on maailmanlaajuinen ympäristötapahtuma, joka kannustaa vastuullisiin valintoihin, lisää tietoa ilmastonmuutoksesta ja luontokadosta sekä herättää toivoa paremmasta tulevaisuudesta. 

Tänä vuonna Earth Hour tuo mukanaan uuden, hauskan tavan osallistua ympäristötapahtumaan. Earth Hour kannustaa ihmisiä tekemään jotain luonnon kannalta positiivista yhden tunnin ajan, missä tai milloin tahansa. Voit esimerkiksi rentoutua ja valokuvata luonnossa tai testata uutta kasvisruokaa. 

Arjen valinnoilla voit vaikuttaa

Jokainen voi omilla arjen valinnoillaan ja päivittäisillä päätöksillään vaikuttaa yhteiskunnalliseen muutokseen. Omaa hiilijalanjälkeään voi pienentää jo huomattavasti esimerkiksi syömällä kasvispainotteisesti, suosimalla julkisia kulkuneuvoja ja taittamalla lyhyemmät matkat pyöräillen tai kävellen sekä vähentämällä energiankulutusta. Yksilöiden teot voivat myös lisätä poliittista painetta ja yritysten vastuuta, kun ihmiset vaativat päättäjiltä ja tuottajilta entistä vahvempia ilmasto- ja luonnonsuojelutoimia.

Lue lisää Earth Hour -ympäristötapahtumastaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

2024-03-14 13:45:00.0