Uutislistaukseen

18 500 euron lahjoitus Kouvolan ukrainalaisten hyväksi

Kouvolan seurakunnan diakonia, Repsikka ry, Mäkikylän ja Kouvolan vastaanottokeskukset sekä Kouvolan Lions Clubit toimittavat yhteistyössä Kouvolan ukrainalaispakolaisille 18 500 euron rahalahjoituksen. Rahat ovat peräisin Lions Clubs International Foundationilta (LCIF) eli Lions Clubien hätäapurahastosta.

Käsi, joka on tiputtamassa kahden euron kolikon astiaan.

Saaduilla varoilla saadaan avustettua Kouvolassa asuvia ukrainalaisia.

- Projekti käynnistyi, kun juttelin Kouvolan diakoniatyön vastuuryhmässä diakoni Raisa Hautalan kanssa ukrainalaisista. Seurakunta halusi auttaa heitä, ja keksin että Lions Clubilta voisi anoa rahaa, LC Kaipiaisen ja diakoniatyön vastuuryhmän jäsen Kyösti Skippari kertoo. 

Kouvolassa toimivat Lions Clubit eli LC Kouvola Hansa, LC Kouvola Iiris, LC Kouvola, LC Kaipiainen ja LC Ritarit tekivät avustushakemuksen yhdessä, ja saivat LCIF:ltä lahjoituksena 20 000 dollaria eli noin 18 500 euroa. Lahjoituksella ostetaan Kouvolan ukrainalaispakolaisille apteekkituotteita, verenpainemittareita, kodin perustarvikkeita, pelikonsoleita vastaanottokeskuksiin ja Repsikka ry:n pyöräpajalle korjaustarvikkeita ja pyöräilykypäriä. 

 - Olen tyytyväinen, kun pääsee tekemään hyvää ja auttamaan. Vuosi sitten leijonien kautta meni Lappeenrannan ukrainalaisille 15 000 dollaria, Skippari kertoo. 

Repsikka ry:n tiloissa järjestetään kaikille avoin tilaisuus torstaina 12.10. klo 17, jossa esitellään ja jaetaan lahjoitustuotteita ja kerrotaan Kouvolan alueen Lions Clubien yhteistyöprojektista. 

Lisätietoja:

Fri Oct 06 14:01:42 EEST 2023