Uutislistaukseen

Taiteiden yössä kaksi kesäistä konserttia Maria-salissa

Taiteiden yössä perjantai-iltana 18.8. kello 18.30-20.30 kuullaan kaksi kesäistä konserttia Maria-salissa. Ensimmäisessä konsertissa on luvassa musiikin ja runon juhlaa. Jälkimmäisessä konsertissa nuoret liedmusiikin ammattilaiset tulkitsevat suomalaisen laulumusiikin helmiä.

Kädet, jotka soittavat pianon koskettimia. Nuottivihko avoinna koskettimien päällä.

Taiteiden yössä kuullaan musiikkiesityksiä Kouvolan seurakuntakeskuksen Maria-salissa.

Ensimmäisessä konsertissa ollaan kesäisissä tunnelmissa Eini Perälän ja Ritva-Liisa Marttilan lauluesitysten siivin. Matti Perälä tulkitsee kesäiltaan sointuvia runoja, ja myös Kouvolan Kirkkokuoro tuo oman kesäisen tervehdyksensä iltaan.

Eini Perälä on Kouvolan seurakunnan kanttori ja hänen puolisonsa rovasti Matti Perälä on usein ollut pidettynä runojen tulkitsijana mukana erilaisissa musiikkihetkissä. Pianon ääressä ja Kirkkokuoron johtajana illassa on kanttori Ritva-Liisa Marttila. Musiikin ja runon juhla alkaa Maria-salissa kello 18.30. 

Suomalaisen laulumusiikin helmiä 

Illan toisessa konsertissa kuullaan liedpari Emma Hartikaista (sopraano) ja Tanja Niirasta (piano). Ohjelmassa on suomalaisen liedin helmiä mm. Toivo Kuulalta, Aarre Merikannolta ja Jean Sibeliukselta
Savolaislähtöiset nuoret muusikot, sopraano Emma Hartikainen ja pianisti Tanja Niiranen tapasivat ensimmäisen kerran jo opiskellessaan yhtä aikaa Kuopion yhteiskoulun musiikkilukiossa. Polut kohtasivat uudestaan Sibelius-Akatemiassa syksyllä 2020 ja yhteistyö liedmusiikin parissa alkoi. 

Hartikainen opiskelee laulutaiteen maisterikoulutuksessa Outi Kähkösen johdolla. Niiranen opiskelee pianokamarimusiikin ja liedin maisterikoulutuksessa. Hänen opettajanaan toimii Ilmo Ranta, joka on ohjannut myös duoa asiantuntevasti ja inspiroiden. Duo on osallistunut lukuisille mestarikursseille opettajinaan mm. Angelika Kirschlager, Anu Komsi, Pia Värri ja Andreas Schmidt.  
Duon yhteys Kouvolan seurakuntaan syntyi, kun Tanja Niiranen toimi muutama vuosi sitten Kouvolan seurakunnan kesäkanttorina. Säveliä suvi-illassa -konsertti alkaa kello 19.30 Kouvolan seurakuntakeskuksen Maria-salissa. 

Mon Aug 07 09:40:14 EEST 2023