Voikkaan kirkko

Kirkkokuja 1, 45910 Voikkaa

Voikkaan kirkko

Voikkaan kirkko on tyylikäs ja valoisa puukirkko.

Kirkko rakennettiin alun perin rukoushuoneeksi vuonna 1925 arkkitehti Volmari Forsbergin suunnitelmien mukaan. Kirkon erillinen kellotapuli valmistui vuonna 1959. Muutostyöt rukoushuoneesta kirkoksi tehtiin arkkitehti Veikko Larkaksen piirustusten mukaan vuoden 1961 aikana. Samana vuonna rukoushuone vihittiin kirkoksi.

Kirkko peruskorjattiin vuonna 2001. Restauroinnissa pyrittiin säilyttämään vanhaa, mutta tilalle tuli myös uutta, kuten kirkkosalin tuolit, jotka korvaavat kirkon vanhat penkit. Veikko Larkaksen suunnittelema alttarimosaiikki on säilytetty (risti pikkukaakeli-taustalla). Peruskorjaustyön arkkitehtina toimi Arkkitehtitoimisto Junkkari Käppi Toppila Oy.

Seurakuntatalo on nimitys Voikkaan kirkon siipirakennukselle. Seurakuntatalossa sijaitsevat Voikkaan seurakuntapiirin tilat, päiväkerho, nuortentilat sekä seurakuntasali.

Kirkkosalissa on istumapaikkoja 430 ja pöytäpaikkoja tarvittaessa jopa 100 hengelle. Kirkkosalissa on flyygeli ja äänentoisto.

Seurakuntasalissa pöytäpaikkoja on 40 hengelle. Käytössä on lisäksi piano ja keittiö.

Nuortentila soveltuu 10-15 hengen käyttöön. Tilassa on kahviastiasto.

Kirkkosaliin on inva-luiska ja kirkossa on toiminnassa kaksi hissiä.

Kirkkokuja 1, 45910 Voikkaa

Ystäväpiiri

Päiväkahvit ja juttuseuraa, hartaus ja muuta mukavaa ohjelmaa.

Kirkkokuja 1, 45910 Voikkaa

Kokkikerho Voikkaan kirkolla