Valkealan kirkkomaa

Kalevantie 5, 45370 Valkeala
040 714 0574

Tällä paikalla on kirkko ja hautausmaa ollut vuodesta 1630. Hautausmaalle ei anneta uusia hautapaikkoja, mutta olemassa oleviin hautapaikkoihin haudataan.

Hautausmaalla on sankarihautausmaa sekä muualle haudattujen muistomerkki, vapaussodassa kaatuneiden muistomerkki sekä vakaumuksensa puolesta kaatuneiden muistomerkki.

Hautausmaalla on käytössä vesipisteitä sulan maan aikana. Työkalukatoksessa mm. haravia ja lapioita. Hautausmaalla on myös jätteiden lajittelua (mm. maatuvajäte ja metalli).

Hautausmaa sijaitsee Valkealan kirkon ympärillä, seurakuntakeskusta vastapäätä. Vieressä olevaa Kalevantietä pitkin kulkee linja-auto reitti. Seurakuntakeskuksen pihassa on parkkitilaa ja hautausmaan kummassakin päässä pysäköintialue.

Kirkon lisäksi hautausmaalla sijaitsee vanha kellotapuli. Hukalan hautausmaa on noin 500 metrin päässä.