Rippikoulu Valkealassa

Vuoden 2018 rippikoulut Valkealassa

VALKEALA Päiväripari 4.6 - 8.6 ja 11.6. - 14.6. joka päivä 9 - 15 Valkealan seurakuntakeskuksessa. Konfirmaatio 17.6. klo 10 Valkealan kirkossa. Maksuton.

VALKEALA 1 Niiniranta 25.6. - 3.7.2018, konfirmaatio 8.7. Valkealan kirkko
VALKEALA 2 Niiniranta 9.7. - 17.7. konfirmaatio 22.7. Valkealan kirkko
VALKEALA 3 Niiniranta 23. - 31.7. konfirmaatio 5.8. Valkealan kirkko
Rippileirien hinta on 120 €

Rippikouluun ilmoittaudutaan 13. - 30.9.2017 osoitteessa www.kouvolanseurakunnat.fi/rippikouluun. Samasta osoitteesta löydät tiedot myös Kouvolan seurakuntien yhteisistä rippikouluista (Laskettelu, Sporttitaide, Retki ja Syysloma).

 

Rippikouluun kuuluu myös seurakunnan toimintaan tutustumista.

Niinpä jokainen riparilainen saa tutustumiskortin, joka kerätään täyteen merkintöjä eri tilaisuuksista. Tutustumisjakso kuuluu myös muualla rippikoulunsa suorittaville.

Jumalanpalveluksia ovat sunnuntain sana- ja ehtoollisjumalanpalvelukset, iltakirkot, tuomasmessut, joulukirkot (myös jouluaaton hartaudet ja yömessu), Vekaranjärven sotilasjumalanpalvelukset. Merkinnän voit hakea mistä Suomen kirkosta tahansa.

Valkealan kirkossa..

Rippikoululaisten paikka on keskikäytävän etupuolella. Tuo kirkkoon tullessasi korttisi saarnatuolin lähellä olevaan koriin. Ota hattu päästä jo eteisessä, ja jätä supinat ja höpinät pihamaalle - näin otat toiset huomioon.

 

Vapaasti valittava tilaisuus voi olla vaikkapa kinkerit, lähetyspiiri, Kauneimmat joululaulut, raamattupiiri, hartaushetki, kirkkokonsertti, seurakunnan kanssa järjestetyt seurat. Merkinnän saa myös kasteesta, hautajaisista tai avioliittoon vihkimisestä (kirkossa). Tai voit käydä kirkossa ja hakea merkinnän jumalanpalveluksesta.

Palvelutehtävä on noin kahden tunnin mittainen palvelutehtävä oman kodin ulkopuolella, josta ei saa palkkaa tai muuta korvausta. Mieti, kuka tarvitsee eniten sinun apuasi! Voit auttaa vanhaa mummoasi siivoamisessa tai tehdä papan lumityöt, voit auttaa naapurin perhettä lastenhoidossa... Seurakunnan diakonit keksivät mielellään sinulle sopivan tehtävän, ellet löydä itse.

Näiden lisäksi voit hakea myös kolme bonus-merkintää ruutuihin, joissa lukee vihreällä VAPAAEHTOINEN, ja saada riparilla mahtavan bonuspalkinnon!

Rippileirien säännöt

 
Samassa veneessä. Leiri onnistuu parhaiten silloin, kun kaikki noudattavat yhteisiä sääntöjä.
Samassa veneessä

Kaikki rippikoululaiset, isoset ja opettajat huolehtivat yhdessä siitä, että leirillä on turvallista ja että jokaisella on mahdollisuus viihtyä leirillä. Noudatamme leirillä hyviä tapoja ja otamme toiset huomioon. Ketään ei leirillä saa nimitellä, kiusata tai syrjiä.

Leirin ohjaajat vastaavat leirille osallistujien turvallisuudesta ja leirin ohjelmasta. Leiriläisten ja isosten on noudatettava näitä sääntöjä ja muita ohjaajien antamia ohjeita. Leirillä sattuneista onnettomuuksista, tavaroiden vahingoittumisesta ja sääntöjen rikkomisesta on jokainen velvollinen ilmoittamaan heti ohjaajille. Ellei leiriläinen pysty noudattamaan yhteisiä sääntöjä, voidaan leiriläinen lähettää kotiin kesken leirin. Leirin keskeytyessä leirin opettajat neuvottelevat vanhempien kanssa siitä, voidaanko rippikoulua jatkaa päiväopetuksena vai siirtyykö rippikoulun loppuun suorittaminen ja konfirmaatio myöhemmäksi. Kun leiri keskeytetään sääntöjen rikkomisen takia, vastaavat huoltajat leiriläisen kotimatkan kustannuksista.

Huolehdimme yhdessä leiripaikan kunnosta. Jokainen vie roskansa heti roskikseen. Kiinteistön, yhteisten tavaroiden tai toisen leiriläisen omaisuuden vahingoittamisesta seuraa täysi korvausvelvollisuus. Leiriruoka on hyvää, joten leirillä ei ole kioskia eikä pizzataksia tarvita.

Kaikki rippikoululeirit ovat savuttomia - leirille osallistuvilla ei saa olla tupakointivälineitä eikä leirillä saa tupakoida. Mahdollisista tupakointiyrityksistä ilmoitetaan heti kotiin ja tupakointivälineet takavarikoidaan. Myöskään vierailuiltana eivät vieraat voi tupakoida leirialueella. Kaikenlaisten päihteiden tuominen leirille ja päihteiden käyttö leirin aikana on ehdottomasti kiellettyä.

Niinirannan leireillä on vierailuilta. Vierailuajan ulkopuolella on vierailuihin (esim. tavaran tuominen leiriläiselle) saatava etukäteen ohjaajan lupa. 

Leirialueelta saa poistua vain leirin ohjaajan luvalla. Jos leiriläinen joutuu olemaan poissa opetuksen aikana, annetaan hänelle opetusta korvaavia tehtäviä.

Leirille saa ottaa mukaan kännykän, mutta yhteisen ohjelman aikana kännykät pysyvät suljettuina. Kaikki kännykät viettävät yönsä ohjaajien hallussa. Leirille saa ottaa mukaan kameran. Kuvia ei saa ottaa vastoin kuvattavan tahtoa. Leirillä otettuja kuvia ei saa levittää internetissä ilman, että jokainen kuvassa oleva antaa siihen erikseen luvan.

 
Hyvää musiikkia

Leirillä on hyvää musiikkia seurakunnan puolesta. Jos kaipaat omaa musiikkia, voit kuunnella sitä vapaa-ajalla korvakuulokkeilla. Tietokonetta, dvd-soitinta tms. ei leirille voi tuoda.

Uiminen on sallittu vain leirin ohjaajien luvalla ja valvonnassa, leirin ohjelman mukaisina aikoina. Niinirannan venettä käytetään vain pelastusveneenä.

Leireillä pyrimme toimimaan kaikessa siten, ettei onnettomuuksia sattuisi. Seurakunta on vakuuttanut leiriläiset onnettomuuksien varalta. Leiriläisillä mukana olevaa omaisuutta ei seurakunta ole vakuuttanut, eikä seurakunta korvaa omaisuuden (esim. kännykkä tai kamera) vahingoittumista. Jos perheellänne on kotivakuutus, saattaa se korvata leirillä sattuneita omaisuusvahinkoja.

Ulkoläksyt

 

Nämä ulkoläksyt kysellään riparilla. Mikset siis opettelisi niitä jo tänään?

Isä meidän

Isä meidän, joka olet taivaissa,
Pyhitetty olkoon sinun nimesi.
Tulkoon sinun valtakuntasi.
Tapahtukoon sinun tahtosi,
myös maan päällä niin kuin taivaassa.
Anna meille tänä päivänä
meidän jokapäiväinen leipämme.
Ja anna meille meidän syntimme anteeksi,
niin kuin mekin anteeksi annamme niille,
jotka ovat meitä vastaan rikkoneet.
Äläkä saata meitä kiusaukseen,
vaan päästä meidät pahasta.
Sillä sinun on valtakunta
ja voima ja kunnia iankaikkisesti.

Meidän edestämmeUskontunnustus

Minä uskon Jumalaan, Isään, Kaikkivaltiaaseen, taivaan ja maan Luojaan.

Ja Jeesukseen Kristukseen. Jumalan ainoaan Poikaan, meidän Herraamme, joka sikisi Pyhästä Hengestä, syntyi neitsyt Mariasta, kärsi Pontius Pilatuksen aikana, ristinnaulittiin, kuoli ja haudattiin, astui alas tuonelaan, nousi kolmantena päivänä kuolleista, astui ylös taivaisiin, istuu Jumalan, Isän kaikkivaltiaan, oikealla puolella ja on sieltä tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita.

Ja Pyhään Henkeen, pyhän yhteisen seurakunnan, pyhäin yhteyden, syntien anteeksiantamisen, ruumiin ylösnousemisen ja iankaikkisen elämän.

Kymmenen käskyä

1.  Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia.
2. Älä käytä väärin Herran, Jumalasi nimeä.
3. Pyhitä lepopäivä.
4. Kunnioita isääsi ja äitiäsi.
5. Älä tapa.
6. Älä tee aviorikosta.
7. Älä varasta.
8. Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi.
9. Älä tavoittele lähimmäisesi omaisuutta.
10. Älä tavoittele lähimmäisesi puolisoa, työntekijöitä, karjaa äläkä mitään, mikä hänelle kuuluu.

Herran siunaus

Herra siunatkoon teitä ja varjelkoon teitä.
Herra kirkastakoon kasvonsa teille ja olkoon teille armollinen.
Herra kääntäköön kasvonsa teidän puoleenne ja antakoon teille rauhan.
Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Aamen.

Pienoisevankeliumi

Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka Häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.

KasteKaste- ja lähetyskäsky

Jeesus sanoi: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsiksesi: Kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä on käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti."

Rakkauden kaksoiskäsky

Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja koko mielestäsi, ja lähimmäistä niin kuin itseäsi. 

 

 

vs.seurakuntapastori
Valkealan seurakunta

Rippikoulu- ja nuorisotyö