Rippikoulut Kuusankoskella ja Jaalassa

Rippikoulu on tutkimusmatka elämän peruskysymyksiin. Sen aikana tutustutaan kristinuskon sisältöön, seurakuntaan ja sen toimintaan. Porukalla pohditaan mitä kristillinen usko, seurakunta ja Jumala voivat merkitä ihmisen elämässä.

Iltarippikoulu kokoontuu kerran viikossa. Leiririppikoulut aloittavat ryhmäkohtaiset kokoontumisensa vuodenvaihteessa. Keväällä on tutustumiskäyntejä mm. jumalanpalveluksiin ja nuorten tapahtumiin.

Rippikouluun tuleminen on täysin vapaaehtoista, mutta siihen kuuluu tietty sisältö ja ohjelma. Sen voit käydä aikaisintaan sinä vuonna jona täytät 15 vuotta. Rippikoulu päättyy konfirmaatiotilaisuuteen, joka on myös vapaaehtoinen. Rippikoulun käytyäsi olet oikeutettu kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen. Konfirmoituna saat itsenäisesti osallistua ehtoollisen viettoon. Saat äänestää 16 vuotiaana ja olla ehdokkaana kirkollisissa vaaleissa täytettyäsi 18 vuotta. Konfirmoituna saat myös toimia kastettavan kummina.

Kuusankosken ja Jaalan rippikouluesite

Lue lisää vuoden 2018 rippikouluista