Kuusankosken nimikkolähetit

Lähetystyön nimikkosopimus on kuin seurakunta nimikoisi tai ottaisi nimelleen oman lähetystyöntekijän tai perheen, jota juuri he tukevat.

Kuusankosken seurakunnan nimikkolähettejä ja -perheitä on kaksi: Browniet ovat raamatunkäännöstyössä Papua-Uudessa-Guineassa ja Nummelat ovat seurakuntatyössä Japanissa. Osallistu sinäkin seurakunnan yhteiseen tehtävään rukoilla heidän puolestaan. Eri lähetystapahtumissa voit myös antaa oman kolehtisi heille tai liittymällä vaikka lähetysrenkaaseen ja saamalla sähköpostiisi kirjeitä maailmalta.

 

Marjo Brownie perheineen, Papua-Uusi-Guinea

John, Karoliina 21 v. ja Timo 19 v.  

Oseaniassa sijaitsevassa Papua-Uudessa-Guineassa puhutaan noin 800 kieltä. Raamatunkäännös- ja kielentutkimustyöhön erikoistuneen lähetysjärjestö SIL:n (Summer Institute of Linguistics) työntekijöinä Marjo ja John Brownie ovat olleet raamatunkäännöstyössä Mussau-Emira -heimon alueella. Tänä vuonna mussaulaiset saavat käsiinsä painetut omankieliset Uudet testamentit!

Marjo Brownie on australialaisen miehensä Johnin kanssa ollut Wycliffe‐raamatunkääntäjien työyhteydessä vuodesta 1993 Papua‐Uudessa‐Guineassa, ja raamatunkäännös‐ ja lukutaitotyössä mussau‐emira ‐kielen parissa vuodesta 1995. Marjo on myös mukana lukutaitotyössä, opettamassa alkeiskoulunopettajille lukutaidon opetusta.

Browniet ovat uuden edessä, sillä molemmat heidän lapsensa ovat jo jääneet Suomeen, ja Marjo jää eläkkeelle tämän vuoden lopussa.

Daniel ja Mari Nummela, Japani

Emma 08/07, Aada 04/09 ja Onni 12/11 

Nummelan perhe  on palannut Japaniin kolmannelle työkaudelleen. He ovat nyt asettuneet uuteen kotiinsa HAT-Kobeen. Japaniin paluu sekä uuteen asuinpaikkaan, kouluihin ja työympäristöön sujahtaminen on vienyt voimia. Mari ja Daniel ovat hämmästelleet pienen seurakuntansa suomen kielen kurssien suosiosta.

 Daniel ja Mari Nummela lähtivät ensimmäiselle työkaudelle Japaniin syyskuussa 2009. Kielikoulun jälkeen he aloittivat syksyllä 2011 seurakuntatyön Sumoton evankelisluterilaisessa seurakunnassa Awajilla. Elokuusta 2016 lähtien he ovat asuneet ja työskennelleet HAT-Koben suurkaupunkialueella.

Mari kirjoittaa: "lähes joka viikko seurakunnan kotisivujen kautta tulee kyselyjä suomen kielen piireistä. Alkeisryhmään on joka kerta osallistunut uusia ihmisiä. Suomen kielen piirin kautta on helppo astua ensimmäistä kertaa sisälle kirkkoon.--- Välillä on tuntunut, että piiriläisiä ei kiinnosta raamattuopetus ollenkaan, mutta pari viikkoa sitten piirin lopuksi pidettävässä teehetkessä osallistujat alkoivat kysellä tarkemmin Raamatusta, sen sisällöstä ja sen lukemisesta. Lopulta kaikki osallistujat saivat kotiin vietäväksi omat Uudet testamentit. Tällaiset hetket motivoivat jatkamaan piirien pitämistä."

Daniel on iloinnut kun eräs ei-kristitty ystävä on alkanut käydä kirkossa kolmen lapsensa kanssa ja ilmoittanut haluavansa myös opiskella Raamattua!

Rukousaiheena perheellä on, että pyhäkoulussa voisi käydä säännöllisesti lapsia ja varjelusta Emman ja Aadan koulunkäyntiin
– uusia kavereita ja voimia englannin kielen opiskeluun.

- Seurakuntavierailuilla on ollut rohkaisevaa nähdä ja kuulla se, että olette kaikki mukana yössämme Japanissa. Ilman lähettäjiä meidän ei olisi mahdollista työskennellä Japanissa. Jokainen puolestamme lausuttu rukous ja uhrattu euro on kallisarvoisen tärkeä. Toivomme, että jatkatte yhteistä matkaa myös tulevaisuudessa!" kirjoittavat Nummelan perhe.