Virkatodistus (elää-todistus)

Elossa olevan henkilön perustiedot sisältävän todistuksen saa omasta seurakunnasta. Kouvolan seurakuntayhtymässä todistuksen saa keskusrekisteristä.

Kirkon jäsentietojärjestelmästä tulostettavan virkatodistuksen saa henkilökohtaisen asioinnin yhteydessä pääsääntöisesti heti. Postitettavat todistukset pyritään lähettämään tilauspäivänä.

Huom. Kouvolan seurakuntayhtymä on yksikielinen. Teemme virkatodistuksia vain suomenkielellä. Poikkeuksena ovat virkatodistukset (ei sukuselvitykset) ulkomaan viranomaisia varten, jotka tehdään monikielisellä lomakkeella. Kielinä ovat suomi, ruotsi, englanti, saksa ja ranska.

Jos vainajasta tehtyyn sukuselvitykseen on perilliselle merkitty elää-tieto, hänestä ei tarvita erillistä virkatodistusta.

Joissakin tapauksissa tarvitaan elossa olevasta henkilöstä sukuselvitys, esim. perinnöstä luopumista varten.

Tilaa virkatodistus

• sähköisellä lomakkeella
  • sähköpostitse: keskusrekisteri.kouvola@evl.fi
  • puhelimitse numerosta 040 195 2599, puhelinpalvelu avoinna klo 9 - 12