Uutislistaukseen

Kimmo Ylikangas kasvokuva Kimmo Ylikangas näkee lääninrovastin keskeiseksi tehtäväksi seurakuntien yhteistyön edistämisen.

Kimmo Ylikangas lääninrovastiksi 

30.12.2020 08.30

Kuusankosken kirkkoherra, teologian tohtori Kimmo Ylikangas on nimitetty Kymenlaakson rovastikunnan lääninrovastin tehtävään vuodelle 2021. Ylikangas hoitaa tehtävää oman viran ohessa. 

Lääninrovasti johtaa rovastikuntaa

Mikkelin hiippakunnassa on neljä rovastikuntaa, ja jokaista rovastikuntaa johtaa lääninrovasti. Kymenlaakson rovastikuntaan kuuluvat Anjalankosken, Elimäen, Kouvolan, Kuusankosken, Valkealan, Kotka-Kymin, Haminan ja Pyhtään seurakunnat.

Lääninrovasti valitaan rovastikunnan seurakuntien kirkkoherrojen joukosta. Tehtävää hoidetaan oman viran ohessa. Lääninrovasti toimii piispan ja tuomiokapitulin apuna rovastikunnan hallinnossa.  

Yhteistyön edistäminen tärkeää

Kimmo Ylikangas näkee lääninrovastin keskeiseksi tehtäväksi seurakuntien yhteistyön edistämisen. – Erityisen tärkeää on, että yhteistyö Pohjois- ja Etelä-Kymenlaakson seurakuntien kesken on toimivaa myös tulevaisuudessa. Kymenlaakso on Suomen ainoa maakunta, jossa maakuntakeskuksia on yhden sijaan kaksi eli Kouvola ja Kotka. Tämä "ainutlaatuisuus" tulee nähdä ennen kaikkea mahdollisuutena eikä uhkana, Ylikangas sanoo. 

– Kymenlaakso on upea ja minulle rakas maakunta, on suuri kunnia saada toimia tämän maakunnan lääninrovastina, Kimmo Ylikangas lisää.