Naistenillan teemana lasten ja nuorten pahoinvointi – toivoa unohtamatta

Naistenillassa Elimäen seurakuntakeskuksessa 23.5. klo 18 puhuu nuorisopsykiatrian erikoislääkäri Mikaela Blomqvist-Lyytikäinen. Kahvitarjoilu klo 17.30 alkaen.

Henkilökuvassa Mikaela Blomqvist-Lyytikäinen.

Nuorisopsykiatrian erikoislääkäri Mikaela Blomqvist-Lyytikäinen on puhujavieraana Elimäen seurakunnan naistenillassa 23.5.

Elimäen seurakuntakeskuksessa järjestetään naistenilta torstaina 23. toukokuuta kello 18. Illan teemana on lasten ja nuorten pahoinvointi – toivoa unohtamatta. Ajankohtaisesta aiheesta puhuu nuorisopsykiatrian erikoislääkäri Mikaela Blomqvist-Lyytikäinen, joka on myös kehitysvammalääkäri, lasten ja nuorten traumapsykoterapeuttiopiskelija sekä kahden aikuisen tyttären äiti. Luennon jälkeen on mahdollisuus keskustelulle ja kysymyksille. Kahvitarjoilu on kello 17.30 alkaen. Tilaisuuden järjestää Elimäen seurakunta.

Aikuisten kiinnostus ja läsnäolo on tärkeää lapsille ja nuorille

Elimäen seurakunnan naistenillat ovat olleet koronavuosien jälkeen tauolla. Helmikuussa naisten ryhmä kokoontui pohtimaan tulevaa iltaa. Aiheeksi nousi ajankohtainen, vanhempia ja muita kasvattajia koskettava huoli lapsista ja nuorista.
– Halusimme, että asiaa käsitellään faktojen lisäksi myös toivon kautta sekä yhteisöllisestä näkökulmasta, eli miten voimme omalta osaltamme vaikuttaa siihen, että meidän lapsilla ja nuorilla säilyy tulevaisuuden toivo, Elimäen seurakunnan kappalainen Maarit Kenttälä kertoo.

Mikaela Blomqvist-Lyytikäinen haluaa illan puheenvuorossaan korostaa lapsista ja nuorista kiinnostuneiden aikuisten roolia.
–  On tärkeää, että aikuiset kuuntelisivat lapsia ja nuoria, ja olisivat kiinnostuneita heidän asioistaan ja tekemisistään, esimerkiksi koulusta ja kavereista. Tätä kautta aikuiset myös helpommin huomaavat mahdollisia muutoksia lasten ja nuorten voinnissa tai käyttäytymisessä. Inhimillisyydellä ja läsnäololla pääsee jo pitkälle lasten ja nuorten kanssa, Blomqvist-Lyytikäinen toteaa.

30.4.2024 15.20