Uutislistaukseen

Luukas-musikaali vie kuulijansa tunteiden vuoristoradalle

Kuusankosken kirkossa esitetään Luukas-musikaali 26. toukokuuta. Luvassa on huumoria ja draamaa, epätoivoa ja iloa sekä suuria kysymyksiä.

Vanha pergamentti, jossa kuva parrakkaasta miehestä ja teksti Monologinäytelmä Apostoli Luukaksesta ja siit...

Luukas-musikaalissa yhdistyvät Janne-Tapani Simolan käsikirjoitus ja Henna Niemisen musiikki.

Kuusankosken seurakunnan gospelkuoro ja bändi esittävät näyttelijä Janne-Tapani Simolan kanssa musikaalin apostoli Luukkaasta Kuusankosken kirkossa perjantaina 26. toukokuuta kello 18. Musikaali on Simolan käsikirjoittama, ja hän myös näyttelee Luukkaan roolin. Esityksessä kuultavat musiikit ovat kirkkomuusikko Henna Niemisen käsialaa.

Historian palasista rakentuu tarina täynnä kysymyksiä

Musikaalissa lääkäri ja tutkija Luukas tutkii historian palasia ja rakentaa niistä tarinaa, evankeliumia. Luvassa on niin huumoria kuin draamaakin, kaikille tuttuja suuria tunteita elämän vuoristoradalta. Esityksen aikana kuljetaan turhautumisesta ja epätoivosta luottamukseen ja iloon. Ilmassa on varmuutta, mutta myös kysymyksiä. ”Miten rauhaa voi tuntea rauhattomuuden loisteessa? Miten pimeää on valheessa, vaikka kulkisin katuvaloissa?”, Luukas kysyy itseltään. 
 
- Janne-Tapani Simola on loistava ja ilmeikäs näyttelijä, joka herättää Luukkaan henkiin ja herättää mielenkiinnon kuulemaan, mitä hänellä on sanottavanaan. Simolalla on taitoa yhdistettynä intoon ja lahjoihin, unohtamatta samettista lauluääntä, joka resonoi suoraan sydämeen, Nieminen kuvailee. 

Näytelmä on dramatisoitu käymään läpi Luukkaan evankeliumin syntymistä, jonka käsikirjoituksessa Simola on hyödyntänyt paljon omia kokemuksiaan. Näytelmä käsittelee samanaikaisesti niin tieteellistä tutkimusprosessia kuin Luukkaan omaa henkilökohtaista uskonkasvua, unohtamatta luovia kriisejä ja huijarisyndroomasta kärsimistä. 

Musiikki siivittää Luukkaan tarinaa

Luukas-musikaalissa Simolan käsikirjoitukseen yhdistyy Henna Niemisen tekemä musiikki. Nieminen myös johtaa noin 30 laulajasta koostuvaa Kuusankosken seurakunnan gospelkuoroa. 

- Musikaalia tehdessä olen iloinnut siitä, miten kuoro on ollut motivoitunut ottamaan haltuun uudenlaisen haasteen. Musikaalin kappaleet ovat monipuolisia ja olemme tehneet isosti töitä sanarytmien haltuun ottamisessa. Kuusankosken kirkossa on suuri kaiku ja olen halunnut panostaa siihen, että jokaisesta sanasta saataisiin selvää, sillä musiikki on suuressa roolissa kertomuksen etenemisen kannalta, Nieminen kertoo. 

Musikaalia säestää kuoron lisäksi seitsenhenkinen bändi, jonka instrumentteja ovat piano, viulu, huilu, rummut, basso, sähkökitara ja akustinen kitara. 

Liput esitykseen maksavat 10 euroa. Musikaali on osa Kuusankosken seurakunnan rippikoulutyötä, ja esitykseen on vapaa pääsy rippikoulupassilla. Musikaali on saanut Kirkon keskusrahastolta kulttuuri- ja taideapurahan tuotantoa varten. 

16.5.2023 13.18