Uutislistaukseen

Kouvolan seurakuntayhtymä sammuttaa valoja ilmaston puolesta 25.3.

Kouvolan seurakuntayhtymä kantaa vastuuta luomakunnasta osallistumalla Earth Hour -ilmastotapahtumaan lauantaina 25. maaliskuuta klo 20.30-21.30. 

Keskuskirkko_PL.jpg

Kouvolan Keskuskirkon pihavalot sammutetaan ilmastotapahtuman ajaksi, mutta kirkon risti jätetään valaistuksi.

Kouvolan seurakuntayhtymä kantaa vastuuta luomakunnasta osallistumalla Earth Hour -ilmastotapahtumaan lauantaina 25. maaliskuuta klo 20.30-21.30. Silloin sammutetaan valot niistä seurakuntayhtymän kohteista, joissa on aikaohjaus valoille: Anjalan, Inkeroisten, Myllykosken, Käpylän, Jaalan ja Voikkaan kirkot, Kouvolan seurakuntakeskus, Kuusankosken seurakuntakeskus, Anjalan seurakuntatalo, Mielakan seurakuntatalo, Valkealan seurakuntatalo, Sarkolan seurakuntakoti, Koivistontalo, Niinirannan toimintakeskus sekä Kouvolan vanha hautausmaa ja vanhan hautausmaan huoltorakennus. Kouvolan Keskuskirkon pihavalot sammutetaan ilmastotapahtuman ajaksi, mutta kirkon risti jätetään valaistuksi. 

Maailman suurin ilmastotapahtuma 

Ympäristöjärjestö WWF:n järjestämä Earth Hour on kaikille avoin ja ilmainen tapahtuma, jossa jokainen voi puolustaa luontoa. Valojen sammuttaminen on symbolinen ele, jolla osoitetaan huomiota vakavalle asialle: ilmastonmuutoksen kiihtymiselle ja luonnon monimuotoisuuden köyhtymiselle. Kyseessä ei siis ole sähkön- tai energiansäästötempaus.

Earth Hour osoittaa joukkovoimaa ja luo näin painetta päättäjille ripeisiin ilmastotoimiin sekä luonnon monimuotoisuuden suojeluun. Vuosien aikana ilmastotapahtuman myötävaikutuksella on muun muassa suojeltu meriä ja metsiä eri puolilla maailmaa. Suomessa on vuosien ajan jaettu tietoutta ruokavalintojen ympäristövaikutuksista. 

Tee lupaus maapallolle

Tänä vuonna Earth Hour kannustaa suomalaisia miettimään omia arjen valintojaan ja tekemään lupauksen maapallolle. Lupauksia kerätään WWF:n verkkosivuilla. Lupauksilla halutaan innostaa vastuullisiin ja kestäviin valintoihin – syömisestä liikkumiseen ja kuluttamisesta energiankäyttöön. Jokaisen omilla arkisilla teoilla ja pienilläkin muutoksilla on merkitystä, vaikka päävastuu ympäristönsuojelussa onkin päättäjillä ja talouselämän vaikuttajilla.


Lisätietoja: earthhour.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä
 

16.3.2023 11.02