Vappugospelin ylösnousemus

Vietämme hiljaista viikkoa, jolloin kuljemme kohti pääsiäistä. Silloin Jeesus vangittiin ja tuomittiin ristille kuolemaan. Hän ei kuitenkaan jäänyt hautaan vaan nousi ylös ja elää edelleen.

Jonkinlaisesta ylösnousemisesta voidaan puhua myös Vappugospelin suhteen. Tapahtuman menestyksekäs 30-vuotinen tarina päättyi vuonna 2015. Vappugospel järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1985 Kouvolan Yhteiskoulun voimistelusalissa. Ajatuksena oli tarjota nuorille vaihtoehtoinen musiikkitapahtuma perinteisen vappubilettämisen rinnalle. Saliin ahtautui tuolloin 500 nuorta. Suuren suosion siivittämänä Vappugospelin järjestämistä jatkettiin yhteiskristillisin voimin Kouvolan jäähallissa. Enimmillään konsertti kokosi lähes 5000 kuulijaa. 

Monet Kouvolassa ovat kokeneet, että Vappugospel pitäisi aloittaa uudestaan. Nämä ihmiset löysivät toisensa ja ovat päättäneet järjestää Vappugospelin paikallisin voimin. Tänä vuonna laajaan järjestäjätiimiin on tullut mukaan myös Kouvolan kaupungin Nuorisopalvelut.  Koronan vuoksi tapahtuma toteutuu tänä vuonna striimattuna.  Sanotaan, että tärkeintä ei ole päämäärä vaan matka. Tärkeintä Vappugospelin suhteenkin on oppia toimimaan yhdessä ja toteuttamaan erilaisia visioita ihmisten parhaaksi. Vaikka livekonsertti jääkin tänä vuonna väliin, olemme innoissamme tapahtuman järjestämisestä.

Me Vappugospelissa mukana olevat uskomme, että pääsiäisen sanoma on ajankohtainen ja rohkaiseva myös tänään. Linkit konserttiin (30.4. klo 16.30 alkaen) löytyvät seurakuntien kotisivuilta, Facebookista ja Instagramista nimellä Vappugospel 2021.

Tervetuloa mukaan!

Arto Sahamies
Vappugospeltiimin jäsen