Uusi askel ihmiskunnalle

Korona on tullut kaikkialle ja haastaa koko ihmiskunnan. Näen tilanteessa myös positiivisia seikkoja. Kaiken surun ja hädän keskellä voi syntyä jotain uutta ja parempaa. Merkit siihen ovat jo nyt olemassa. Ympäri maailmaa on herännyt lähimmäisenrakkaus. Se on mielestäni merkittävämpi asia kuin paljon puhuttu digiloikka.

Suuren hädän kohtaaminen yksin on varsin raskasta ja voi suistaa ihmisen pois raiteiltaan koko loppuelämäksi. Vapaaehtoiset auttajat ja tukijat auttavat selviämään suurimmista haasteista. On ilo nähdä ja kokea näin seniorina herkillä tuntosarvilla tunne kansojen yhtenäisyydestä. Totta kai kaikissa asioissa tulee ylilyöntejä. Kehittymisen mitta on ymmärrys siitä, että kuka tahansa voi olla väärässä. Tällaisen asian myöntäminen on arvostettavaa. Siihen liittyy aina sopimisen kulttuuri. Se on ollut välillä hukassa. Merkit ovat vahvat sen uudelleen löytymiselle.

Kirkko ja sen palvelijat tulevat olemaan ratkaisevia hyvän tuojia. Mihin me aina voimme luottaa? Siihen on mielestäni hyvä vastaus: taivaan Isään ja hänen nöyriin työmyyriinsä täällä maan päällä. Sopimisen kulttuuri tulee mahdollistamaan poispääsyn tästäkin kaikkia koskevasta ongelmasta. Yhtä syytä tai yhtä ratkaisua ei ole olemassa. Meidän jokaisen pitää nähdä se, että jokainen ihminen on yhtä tärkeä. Huolehditaan itsestämme mahdollisimman hyvin. Silloin autamme kaikkein parhaiten toinen toisiamme.

Tästä selvitään kuten on selvitty tähänkin asti. Muistakaa, että kirkko on meitä kaikkia varten. Kirkkoihin pääsemme kiitostilaisuuksiin, kun aika ja tilanne sen mahdollistaa.

Timo Nyberg
Kuusankosken seurakunnan luottamushenkilö