Usko muihin ja itseensä

Raamatussa lukee: ”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.” Mutta jos kerran Jumala uskoo, luottaa ja rakastaa maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa se vuoksi, niin mikset voisi uskoa ja luottaa myös itseesi samanlaisella rakkaudella.

Jokainen meistä on varmasti joskus epäillyt omia kykyjään, häpeillyt jotakin piirrettä itsessään tai pelännyt muiden ihmisten mielipiteitä. Mutta miksi ja mitä asialle voisi tehdä? Seurakunnan kesänuorisotyöntekijänä tulee kohdattua monia nuoria ja joka kerran se hämmästyttää, miten paljon varsinkin nuoret voivat kokea paineita omista tekemisistään tai omasta ulkonäöstään. Nuorelle voi olla tärkeää apua perheestä, ystävistä ja muista läheisistä, ja myös muut nuoren kohtaamat aikuiset ovat tärkeässä roolissa luoden nuorelle turvallista ja rakastavaa ympäristöä.

Maailmassa on tällä hetkellä paljon pelkoa, vihaa ja epävarmuutta, mikä varmasti aiheuttaa ahdistusta tai hämmennystä monelle. Ja vaikkei maailmantilanteeseen yksittäisenä ihmisenä välttämättä voisi vaikuttaa, niin jokainen pystyy vaikuttamaan omiin valintoihinsa. Joskus voi jättää sen ilkeän kommentin sanomatta ääneen ja lopettaa tuhlaamasta aikaa muiden arvosteluun.

Joskus voisit kehua jotain läheistäsi tai vaikka tuntematontakin, se voi piristää hänen päiväänsä huomattavasti. Pienillä asioilla, kuten lahjoilla, kehuilla tai ihan vaikka hymylläkin saattaa olla todella suuri merkitys ja vaikutus jonkun päivään. Ja myös samalla tavalla kannattaa kehua ja opetella arvostamaan itseään, ja olla ylpeä omasta itsestään.

Hyvä ystäväni kerran totesi, ettei kukaan muu ei vietä sinun kanssasi koko elämääsi, kuin sinä itse. Joten samalla tavalla kuin Jumala rakastaa tätä maailmaa, ja sinä rakastat ja arvostat läheisiäsi, voisit myös arvostaa ja uskoa itseesi.

Johanna Koskinen
kesänuorisotyöntekijänä