Tervetuloa sellaisena kuin olet

”Kirkko on yhteisö, jonne kaikki ovat tervetulleita sellaisina kuin ovat. Tervetuloa asettumaan ehdolle ja äänestämään seurakuntavaaleissa sellaisena kuin olet.”

Näin kirkkomme kutsuu jäseniään vaikuttamaan seurakuntavaaleissa ensi marraskuussa. Kouvolassa seurakuntavaaleilla valitaan 51 jäsentä seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon sekä jäsenet paikallisseurakuntien seurakuntaneuvostoihin. Vaalipäivään 20.11. on tänään aikaa 213 päivää. Sitä ennen on vielä paljon tehtävää. Juuri nyt ajankohtaista on ehdokasasettelu. Lähtisitkö sinä ehdolle seurakuntavaaleissa?

Seurakunnat tarvitsevat eri tavoin ajattelevia, eri ikäisiä ja erilaista elämänkokemusta omaavia ehdokkaita. Ehdolle asettumista ei tarvitse arastella tai ajatella, etteivät omat taidot riitä. Tärkeää on halu kantaa vastuuta, kiinnostus yhteisiin asioihin sekä kyky yhteistyöhön. Luottamushenkilö saa tehtäväänsä tukea seurakunnan ja seurakuntayhtymän työntekijöiltä sekä toisilta kirkkovaltuutetuilta. Liian suuria saappaita ei tarvitse pelätä.

Seurakuntavaaleilla valittavat luottamushenkilöt edustavat seurakuntalaisten ääntä kirkon päätöksenteossa. Luottamushenkilöt päättävät monista keskeisistä seurakunnan ja seurakuntayhtymän toimintaan, hallintoon ja talouteen liittyvistä asioista. Esimerkiksi kirkollisveroprosentista, talousarviosta, rakennushankkeista, avustuksista, monista työntekijävalinnoista ja uusista viroista, seurakunnan toiminnan painotuksista sekä seurakunnan tilojen käytöstä.

Mitä asioita sinä haluat edistää kotiseurakunnassasi? Vaikuta yhteisiin asioihin ja asetu ehdolle, jos olet 18 vuotta täyttänyt ja konfirmoitu kirkon jäsen. Ehdolle asetutaan valitsijayhdistyksen kautta. Nykyisistä ehdokaslistoista voit kysyä seurakuntasi luottamushenkilöiltä tai seurakuntatoimistosta. Voit myös perustaa oman listan keräämällä vähintään 10 oman seurakunnan äänioikeutettua jäsentä valitsijayhdistykseksi. Ehdokkuudesta Kouvolassa löydät lisätietoa osoitteesta kouvolanseurakunnat.fi/seurakuntavaalit.

Ehdokasasettelu on käynnissä 15.9. saakka. Tervetuloa asettumaan ehdolle sellaisena kuin olet – sinua odotetaan ja tarvitaan.

Laura Blom
Viestintäpäällikkö