Tarjolla tänään: minäkiusausta ja mukamoussea

Tervetuloa valepaastoaterialle kaupungin näkyvimmälle paikalle! Ruokalistalla on tänään viikon kiusauksia ja talon katkeraa kalkkia. Jälkiruuaksi ihanaa, ilmavaa ja kevyttä moussea. Astu peremmälle, salaisimmat toiveesi toteutetaan.

Huomasin, kun ovella huokaisit suureen ääneen, ettet voi ehkä syödä kaikkea, koska maailma pitää pelastaa. Ei huolta, olemme huomioineet sen. Voit siirtyä tekohymyillen ikkunapöytään, jotta kaikki näkevät, että olet täällä.

Tämän ravintolan ruokalista on suunniteltu sinua varten. Alkupalana on kevyt somepäivitys ruokalistasta (luomut, ekologisuus ja hinta mainittu!), jonka voit tehdä yhdellä klikkauksella ja pienellä omantunnon nirhaumalla. Kirpaisee, sielussa ja kukkarossa aivan liikaa, mutta sen imagoarvo on mittaamaton.

Pääruokana on minäkiusausta itsekkyyslisukkeella. Sitä on riittävästi, lupaan, ettei se lopu kesken! Tarjotinta koristavat kauden suosituimmat viisaudet: keskity itseesi, tee, niin kuin haluat, kävele ohi, tulee joku toinen, hyvä kuori peittää alleen ikävyydet. Ruokaan voi jäädä himo, ehkä jäät koukkuun. Älä huolehdi, et ole ainoa!

Jälkiruoka tuodaan pöytääsi kauniissa astiassa, valojen välkkyessä. Mukamousse tarjoillaan korkeassa astiassa, valitettavasti emme voi paljastaa sen sisältöä. Mutta se on niin ilmavaa, että lusikka tuntuu kauhovan tyhjää. Mutta sitähän sinä halusit: kevyttä, ei painoa, ei kaloreita, ei makua. Voit nostaa aidon keinonahkalaukkusi ja kaivaa pikavipeillä täytetyn lompakkosi ja maksaa ateriasta.

Ulko-oven lähellä voit antaa palautetta. Löydät sieltä suuren peilin. Katso rohkeasti! Hetken voi häivähtää tyhjyys, nälkä, ontto olo, mutta se menee ohi, hetki kun ensimmäiselle ohikulkijalle kerrot, missä kävit. Eiköhän tekopyhä huolettomuus valtaa mielesi!

Ravintolan ulkopuolella on joku vähempiosainen. Älä huolehdi: yleensä hänelle lähtijät ovat sanoneet: Kyllä minä sinut tiedän. Itse olet ahdinkosi aiheuttanut! Minä tunnen kaltaisesi.

Samalla kun purjehdit pois näyttävästi, vähempiosainen näyttää hymyilevän. Kaikille Hän on kuiskannut: Minäkin tunnen sinut, läpikotaisin. Tervetuloa takaisin!

Mirva Lehtinen

Kuusankosken seurakunnan kappalainen