Tapaamisiin joulu!

Olemme astuneet jo tämän vuoden jouluviikolle eli joulun tapaaminen on jo aivan nurkan takana. Monelle lapselle tapaaminen on täynnä jännitystä, odotusta. Meille aikuisille se on monellekin monien touhujen lopettamista, monen asian valmiiksi tulemista, keskeneräistäkin.

Miten haluaisin tavata tämän joulun? Haluanko pitkää vai lyhyttä tapaamista, syvää vai pinnallista? Haluanko tavata tämän joulun niin, että se jää muistoihin vai haluanko ohittaa sen? Vastaus löytyy jokaiselta itseltään, omasta elämäntilanteesta, olosuhteista, monesta pienestäkin seikasta. Joku tarvitsee tapaamiseen auttajaa, kanssakulkijaa, perhettä, ystävää löytääkseen oikean joulun.

Moni toivoo joululta omaa rauhaa, hiljentymistä, hyvää mieltä, yhdessäoloa läheisten kanssa, muistoja ja kaiken kiireen päättymistä. Joulun tapaaminen virittää mielemme meille tärkeiden ihmisten muistelemiseen, omien joulutapojen ja perinteiden käyttöönottoa.

Joulun tapaaminen voi tehdä  kipeää hänelle, joka elää surun keskellä tai jonka elämässä on monia kysymyksiä vailla vastauksia. Joulu tuo esiin kaipauksen, hyvyyden, haavoittuvuuden, rakkauden ja läheisyyden. Monia vastakohtaisuuksia tapaaminen tavoittaa.

Joulun sanomaan kuuluu kuitenkin toivo, lohdutus ja valo. Joulun voi ottaa vastaan monella tavalla, vähemmällä vaivalla ja ulkoisilla puitteilla. Joulu löytyy pienistäkin asioista, hyvästä tahdosta, lähimmäisten kohtaamisista. Joulun tapaaminen houkutteele aitoon kohtaamiseen, hyviin tekoihin, omannäköiseen tapaamiseen.

Joulun tunnelman voi löytää yhteisissä joululauluissa, joulukirkossa, hautausmaalla kävellessä, yksinäisyydessä ja yhteisöissä. Jokaiselle varmasti löytyy oma tapa tapaamiseen. Kannattaa kokeilla millä tavoitan joulutunnelman tänä vuonna.

Tämä aika tarvitsee joulua, hyvää tahtoa, sydämen lämpöä, toisista välittämistä ja yksinkertaisuutta.

On  mielenkiintoista tavata pian alkava joulu ja arvella mitähän se antaakaan elämääni? Millaisen muiston tämä tapaaminen tuo? On mukava odottaa! Toivotaan, että saamme olla terveitä ja tavata toisiamme.

Seimen lapsi Jeesus syntyy jälleen kerran valoksi ja lohduksi tänä jouluna  meille kaikille siihen voimme luottaa. Enkelin ilmoitus siitä ettei meidän tarvitse pelätä, on totta tänäkin päivänä!

On aika sytyttää kynttilälyhty ja kutsua joulu kotiin!

Jouluiloa ja hyvän Jumalan siunausta uuteen vuoteen 2022!

Tuula Rikala
Yhteisen kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja