Aikansa kutakin

Jokaisen ihmisen elämä sisältää erilaisia ajanjaksoja: yksityiselämässä, työelämässä, harrastuksissa ja joillakin monissa luottamustehtävissä.

Useilla jotkut ajanjaksot osuvat päällekkäin, joillakin toinen toisensa perään. Elämämme vaiheet kasvattavat meitä, lisäävät kokemusta suhteuttaa vaikeitakin asioita oikein ja antavat taitoa elää sovussa sekä itsemme, että lähimmäistemme kanssa.

Itselläni on päättymässä kahdeksan vuoden jakso seurakunnan ja seurakuntayhtymän luottamushenkilönä. Nuo vuodet ovat avanneet näkymän sisälle seurakuntaelämään; vuodet ovat osoittaneet, kuinka monimuotoista se työ on.

Seurakunnan toiminta näkyy monille vain messuina ja toimituksina. Piiloon jäävät ne työt, jotka tosiasiassa koskettavat suurta osaa seurakuntalaisia, mutta joista ei juuri lehtiotsikkoja näy. Monitahoinen diakoniatyö tukee hädässä ja puutteessa olevia, lapsityön kautta tavoitetaan suuri määrä kerholaisia, perhetyö tukee ja auttaa vaikeissa tilanteissa, nuorisoa kootaan harrastusten pariin jne. Lukuisat tilaisuudet kutsuvat seurakuntalaisia monipuolisten aiheiden ja asioiden käsittelyyn.

Tunnen kiitollisuutta saatuani osallistua oman seurakuntamme ja seurakuntayhtymän toimintaan luottamushenkilönä. Olen kiitollinen kannustuksesta, jota olen näin vuosina saanut kokea sekä ystävistä, joiden kanssa minulla on ollut ilo työskennellä.

Edesmenneen lotta-johtajan sanoin:
”Katsokaa taaksepäin ja kiittäkää.
Katsokaa eteenpäin ja toivokaa,
katsokaa sivulle päin ja rakastakaa,
katsokaa ylöspäin ja uskokaa.”

Siunattua joulun aikaa!

Marjatta Nykänen
Kouvolan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja