Siunausta!

Tulevan sunnuntain psalmiteksti on psalmista 90. Sieltä löydämme lohduttavat sanat: ”Herra sinä olet meidän turvamme polvesta polveen…. Jumala ajasta aikaan sinä olet.”

Muutoksen ja myllerryksen keskellä meillä on Jumala, joka on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti. Epätietoisuus ja epävarmuus saavat epäröimään. Joulukortteja miettiessä voi tuntua vaikealle kirjoittaa toivotusta, Onnellista uutta vuotta 2021. Koskaan ihminen ei ole voinut tietää mitä tulossa on, mutta nyt epätietoisuus on kaikkien yhteinen. Aina voi kuitenkin toivottaa Hyvän Jumalan siunausta. Sitä toivottaessa pyydän toiselle sitä parasta, jonka Jumala voi antaa. Siunauksen toivotuksessa voimme käyttää Herran siunausta.

Herra siunatkoon sinua – Pyydän siunausta sinulle, joka olet kyllästynyt muutokseen ja epävarmuuteen. Rukoilen rauhaa arkeesi ja valonpilkahduksia tulevaisuuteen.

Herra kirkastakoon kasvonsa sinulle – Pyydän siunausta sinulle, joka sairastat tai olet koronakaranteenissa kotona. Rukoilen voimaa sairauden keskellä ja jos Jumala suo, terveyttä elämääsi.

Ja olkoon sinulle armollinen. – Pyydän siunausta sinulle, jonka on vaikea sanoa anteeksi ja antaa anteeksi. Rukoilen Jumalan anteeksiannon kosketusta elämääsi. Sitä, että saat kokea kuinka Jumala antaa anteeksi ja saat voimaa antaa anteeksi lähimmäiselle.

Herra kääntäköön kasvonsa sinun puoleesi – Pyydän siunausta koululaisille etä- ja lähikouluun, vanhemmille kasvatuksen kiemuroihin, työssäkäyville työnhaasteisiin, työttömille arjen ahdinkoon…. Rukoilen, että Jumala tukee, kantaa, lohduttaa ja kulkee kanssasi elämän arjessa.

Ja antakoon sinulle rauhan. – Pyydän siunausta sinulle, jota korona ja muuttuvat tilanteet pelottavat. Rukoilen voimia ja jaksamista. Rukoilen yhteyttä ja ystävyyttä, joka kantaa läpi vaikeiden aikojen.

Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. – Tätä kaikkea pyydän kolmiyhteisen Jumalan nimessä, hänen, joka on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti. Aamen.

Johanna Pesonen
kasvatuksen kappalainen