Se löytyi - siis mikä?

Muutaman vuoden sisällä meitä on kohdannut isoja uhkia. Hiipien on tullut ilmaston lämpeneminen, salakavalasti korona ja sen muunnokset ja rytinällä Ukrainan sota. Ukrainan sodan vanavedessä sähkömarkkinoiden epävakaus ja kuluttajahintojen nousu. Ilmastonmuutos uhkaa tulevaisuutta, pandemia henkeä ja Ukrainan sota turvallisuutta ja hintojen nousu taloutta.   

Asiantuntijat ja päättäjät ovat kokoontuneet yhteen ja pohtineet, miten mennään eteenpäin ja millaisia toimenpiteitä tarvitaan.  Miten turvataan ihmiskunnan tulevaisuus? Miten estetään pandemioiden aiheuttamat kuolemat? Miten pystytään säilyttämään turvallisuuden tunne ja turvallisuus ja rauha ja vakaus? 

Myös pieni ihminen kysyy samoja asioita. Mistä löytyy rohkeus tulevaisuuden edessä? Mistä löytyy turva ja perusta elämään, vaikka ympärillä järkkyy? Mistä löytyy apu kuoleman kohdatessa? 

Se löytyi -kampanjassa pienet ihmiset, tunnetut ja tuntemattomammatkin kertovat, miten he ovat löytäneet rohkeuden elämäänsä, anteeksiannon, tarkoituksen, perustan, toivon, rauhan ja turvan myös vaikeuksien ja uhkien keskellä, kun he ovat löytäneet Jeesuksen. 

Itse 19 -vuotiaana opiskelijapoikana löysin sen, että on olemassa elävä Jumala ja että Jeesus on tie elävän Jumalan luo. Voin siis sanoa, että minä löysin Jeesuksen tai että Jeesus löysi minut. Tämä on tapahtuma elämässäni, jota minun ei ole koskaan tarvinnut katua. Jumala on hyvä ja rakastava, Hänen kanssaan on hyvä elää. Hänen kanssaan on turvallista kohdata vaikeatkin asiassa elämässä. Jeesus on kuolemaakin voimakkaampi, koska hän nousi kuolleista ja elää.  Hänen kanssaan voin levollisesti myös kohdata kuoleman ja Hän on luvannut, että Hän ottaa omansa luokseen taivaan kotiin.  

Mutta ei Jumala auta vain pientä ihmistä. Kaikki kansat ja koko maailmankaikkeus on Jumalan hallinnassa. Talvisodan kynnyksellä itsenäisyyspäivänä 1939 presidenttimme Kyösti Kallio rukoili: ”Taivaallinen Isämme, katso armossasi kansamme puoleen. Sinä olet luonut sen ja rakastat sitä. Sinä näet että se on mitä suurimmassa vaarassa. Siksi rukoilemme Sinua: Herra, auta meitä hädässämme äläkä anna meidän hukkua…” – Suomi säilyi itsenäisenä. - Löytävätkö meidän päättäjämme Jumalan avukseen vaikeiden aikojen keskellä? 

Tule kuulemaan lisää kriisiajoista vuonna 1939 lauantaina 24.9. klo 15 Maria-saliin ja tule klo 17 Veturiin katsomaan ilmaiseksi ”Pelkosen-niemi 1939” elokuva.

Olavi Mäki-Patola
pastori
Kouvolan seurakunta