Salaiset agentit 

Salaisen agentin tehtävänä on suojella maataan vihollisen voimia vastaan. Salaiset agentit pysyttelevät taustalla mutta hoitavat hommansa toimeksiantajansa laskuun. Kaikki on hyvin, jos heitä ei tunnisteta ja tehtävä tulee tehdyksi. Jännäreissä salaiset agentit kylläkin usein vaihtavat puolta ja tekevät myös kaikenlaisia konnankoukkuja. Joskus he onnistuvat tehtävissään, joskus eivät.  

Ensi sunnuntaina on mikkelinpäivä, perinteisesti enkelien päivä. Raamatussa puhutaan paljon enkeleistä, mutta nimeltä mainitaan vain kaksi, Gabriel ja Mikael. Gabriel on se, joka mm. ilmoitti Jeesuksen syntymästä Marialle, Joosefille ja paimenille. Mikael puolestaan taisteli pahan joukkoja vastaan.  

Enkelit ovat kuin salaisia agentteja. He eivät tee mitään omaan lukuunsa vaan toteuttavat toimeksiantajansa, Jumalan, käskyjä. He ovat uskollisia eivätkä tee mitään pahaa. Joskus harvoin he voivat ilmestyä havaittavalla tavalla.  

Apua tarvitsevat ihmiset eivät koskaan Raamatussa lähesty enkeleitä vaan enkeleiden toimeksiantajaa, Jumalaa ja pyytävät apua Häneltä ja Jeesukselta, jota kaikki enkelit kumartavat. Raamatussa on lupaus. Jokainen, joka huutaa avuksi Jeesusta, pelastuu ja saa avun. Jumalan enkelit iloitsevat yhdestäkin syntisestä, joka tekee parannuksen. 

Jumalan salaiset agentit, enkelit, eivät koskaan epäonnistu saamassaan tehtävässä. Emme kuitenkaan välttämättä näe ja ymmärrä, miten paljon Jumala on lähettänyt heitä meitä auttamaan. 

Ketkä tarvitsevat erityistä apua ja suojelusta? Mikkelinpäivä puhuu enkeleiden lisäksi lapsista ja lasten parhaasta ystävästä Jeesuksesta. Jeesus sanoi lapsista: "Katsokaa, ettette halveksi yhtäkään näistä vähäisistä. Sillä minä sanon teille: heidän enkelinsä saavat taivaissa joka hetki katsella minun Taivaallisen Isäni kasvoja.” Kerrotaan siis lapsille, että heillä on todellinen auttaja, Jeesus, joka lähettää enkelinsä heitä suojelemaan. 

Olavi Mäki-Patola 
pastori 
Kouvolan seurakunta