Raivaa mieleesi lepoa ja rauhaa

Joskus arkielämän kiire luo vauhtisokeutta. Teen ja suoritan, pysähtymättä, tehtävästä toiseen. Juuri silloin pitäisi muistaa stopata. Mitä enemmän koen kiirettä, sitä varmemmin kannattaa pysähtyä hetkeksi ja ottaa askel taaksepäin. Oman jaksamiseni, työtovereideni ja rakkaitteni sekä töideni sujuvuuden takia.

Raamatussa minua puhuttelee Jeesuksen esimerkki. Hän oli julkisen toimintansa aikana kiertävä puhuja, opettaja ja parantaja. Hän oli myös 100-prosenttisesti ihminen, Jeesus Nasaretilainen, jolle julkinen esiintyminen ja ihmisten toiveet varmasti loivat myös paineita. Jeesus otti aikaa itselleen, vaikka häntä seuranneet väkijoukot kuinka kutsuivat häntä luokseen ja pyysivät apua. Kaikkien auttaja, Vapahtaja, tarvitsi ajoittain itselleen lepoa, rauhaa, hiljaisuutta ja pysähtymistä rukouksessa. Miksen siis minäkin, tavallinen tallaaja.

Siintävä kesäloma on monelle odotettu arjen katkaisija. Aina lomailu ei kuitenkaan ole helppoa aloittaa. Työkiireiden hellittäessä voi kokea putoavansa henkisesti tyhjän päälle, tai lomamoodin löytäminen työajatusten tai perhe-elämän kiemuroiden keskeltä vie runsaasti aikaa. Tai sitten kalenteri onkin tyhjä, ja lomalla siintää yksinäisyys, tai lompakko ei veny kesän huvituksiin. Mistä sinä löytäisit henkisen lepopaikkasi tänä kesänä? Tätä kannattaa pysähtyä hetkeksi pohtimaan.

Lähestymme kesää edelleen koronasta johtuvan poikkeusajan keskellä. Odotamme aikaa, jolloin voimme vapautuneesti kohdata toisemme ilman kasvoja peittävää maskia ja kokoontua yhteisiin tapahtumiin sekä jumalanpalvelukseen, olemaan yhdessä Jumalan perheenä. Yhteinen kokoontuminen, vaikkakin rajoitetusti ja turvaohjeet huomioiden, on onneksi jo nyt mahdollista Kouvolassa. Kouvolan seurakuntien työntekijät ja vapaaehtoiset ovat suunnitelleet turvallisia kesämenoja, joihin kaikki halukkaat ovat tervetulleita. Kesäkirkot ja -kahvilat avaavat ovensa. Myös ehtoollispöydässä ja verkkojumalanpalveluksissa voi virkistyä läpi kesän. Lisäksi kesäistä ohjelmaa on tarjolla verkkokanavillamme, kuten kesämusiikin sarja sekä muskareita lapsiperheille. Seurakuntien suvesta pysyt parhaiten perillä, kun seuraat kirkollisia ilmoituksia sekä kesäsivuamme verkossa: kouvolanseurakunnat.fi/kesä.

”Oi Jeesus Kristus jalo ja kirkas paisteemme,
sä sydäntemme valo, ain asu luonamme.
Sun rakkautes liekki sytytä rintaamme,
luo meihin uusi mieli, pois poista murheemme.”
Suvivirsi 571:4

Laura Blom