Osana suunnitelmaa kesät talvet 

Missä olin, kun en vielä ollut äidin masussa? Mitä vastaisit tai olet vastannut tällaisiin? 

Minun vastaukseni on, että olit Taivaan Isän mielessä. Olit Hänen suunnitelmissaan. Juuri sinun piti syntyä, sinun kohdallesi, täydellisen oikealla hetkellä. 

Juhannus ja joulu todistavat tätä suunnitelmallisuutta. Juhannuksen aikoihin, puoli vuotta ennen Jeesusta, syntyi sukulaispoika Johannes. Hänen, kuten Jeesuksenkin, syntymiseen liittyi ihmeen tuntua. Vanhat vanhemmat saivat tiedon pojasta enkeliltä, Jumala mykisti isän suun, kun tämä ei uskonut lapsen olevan tulossa, kaupan päälle pojan nimen tiedotti enkeli. Johannes syntyi – kuten oli kauan ennen häntä ennustettu. Kulkemaan Jeesuksen edellä, kertomaan jäljessään tulevasta ja lopulta kastamaan Jeesuksen. 

Jumalan suunnitelma. Täydellinen kuvio, jota voimme vain ihmetellä, oli olemassa Jumalan mielessä. Profeetat olivat ennalta julistaneet koko kulun. Kaikki tapahtui Jumalan järjestyksen mukaan. Jos haluat katsoa homman tarkemmin, lue Luukkaan evankeliumin alkua.  

Jumalan suunnitelman mukaan syntyminen ei ole vain Raamatun ihmisten oikeus. Sinä ja minä olemme mukana samassa ideassa. 

Tänä juhannuksena siis:  

Ihmettele elämää. Omaasi ja vierellä kulkijoiden. Katso totuudellisesti elämän syvyyksiin ja korkeuksiin. Ole läsnä ja juttele Jumalalle. Kerro, mitä näet ja mitä koet. Hän on kiinnostunut tietämään, mitä ajattelet. Saattaapa ajatus siinä yhdessä jutellessanne lähteä lentoon ja kehittyä edelleen. 

Nosta mieleesi jokainen kiitollisuuden aihe, mitä ikinä keksit. Kieri kiitollisuudessa. Mitä enemmän kiinnität huomiotasi hyvään, sitä enemmän se nostaa päätään. Kiitollisen mielen luominen ei poista vuorien eikä hyttysen pistojen kokoisia ahdistuksia, mutta tulokulma asioihin voi muuttua. Saattaa olla, että Jumala antaa mieleesi säikeen, jonka avulla jotain muuttuu tai jopa murtuu kokonaan. 

Kerro elämän ihmettelystäsi ja kiitollisuudestasi jollekin. Kelle vain. Voitte yhdessä asemoitua vastaanottamaan seuraavia askeleita rohkeasti ja rukoillen. Jumala lupaa, että hän johdattaa meitä, kun kuljemme rukoillen. Suunnitelman osana saa pyytää apua suunnistukseen. 

Alun kysyjälle vielä. Taivaan Isän mielessä oleminen ei lakkaa.  

Siunausta juhannukseesi! 

Tuija Nuutinen 
Kirkkoherra 
Kouvolan seurakunta