Lähettilään sanoma
Oletko joskus toiminut lähettiläänä?
Ehkä vastasit, en, jos mieleesi tuli ensimmäiseksi suurlähettiläs tai vastaava korkea-arvoinen henkilö. Minä kuitenkin uskon, että olet toiminut lähettiläänä, eli olet saanut viestin välitettäväksi eteenpäin. Se on voinut vaikka olla viesti: ”Kerro muille, että junamme lähtee klo 17 ja liput on ostettu.” Lippujen ostaja ilmoittaa tiedon välitettäväksi eteenpäin. Hän luottaa lähettilääseensä.
Jos viestin vastaanottaja, lähettiläs, muuttaa viestiä ja ilmoittaa junan lähtevän klo 18, toiset myöhästyvät junasta. Lähettilään tehtävä on siis välittää sanoma sellaisena kuin on sen vastaanottanut. On olennaisen tärkeää, ettei lähettiläs muuta sanomaa.
Meitä evankeliumin julistajia kutsutaan Jeesuksen lähettiläiksi. Jeesus on antanut sanoman ja lähettänyt julistamaan sitä.
”Jeesus sanoi heille: "Tätä minä tarkoitin, kun ollessani vielä teidän kanssanne puhuin teille. Kaiken sen tuli käydä toteen, mitä Mooseksen laissa, profeettojen kirjoissa ja psalmeissa on minusta kirjoitettu. " Nyt hän avasi heidän mielensä ymmärtämään kirjoitukset. Hän sanoi heille: "Näin on kirjoitettu. Kristuksen tuli kärsiä kuolema ja kolmantena päivänä nousta kuolleista, ja kaikille kansoille, Jerusalemista alkaen, on hänen nimessään saarnattava parannusta ja syntien anteeksiantamista.” (Luuk. 24)
Kaste- ja lähetyskäskyssä Jeesus vielä painotti kastamisen ja opettamisen merkitystä. Hän lähetti opetuslapset matkaan: ”Menkää ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni.”
Jumala on antanut välitettävän sanoman kirjallisessa muodossa Raamatussa ja se on säilynyt yli 2000 vuotta. Suomen kielellä koko pyhä Raamattu on ollut luettavissa 322 vuotta. Ja nykyään voit kuunnella ääni-Raamattua, vaikka puhelimeltasi. Viesti on siis kaikkien saatavilla, mutta lähettiläitä tarvitaan, ettei viesti jää matkalle.
Mistä Jeesuksen lähettilään tunnistaa? Sanomasta, jota hän julistaa. Lähettiläs vastaa sanoman esillä pitämisestä ja sen säilyttämisestä alkuperäisenä. Emmehän halua, että kukaan myöhästyy taivaan junasta.
Maarit Kenttälä
kappalainen
Elimäen seurakunta